MWC 2012 -katsaus: Nokia, Asus, Intel, Samsung ja LG

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Intel ja Medfield





Intelin CEO, Paul Otellini, antoi mielenkiintoisen esityksen pienelle ryhmälle toimittajia, jossa hän huomautti muutamasta ongelmasta nykyisin vallalla olevassa mobiiliteknologiassa. Aikaisemmin kuluttajia opastettiin siitä miten PC:n suorituskyky ei ole sidonnainen pelkästään kellotaajuuteen, mutta nykyään sama asia koskee myös prosessoriytimien määrää. Mobiililaitteissa ja sulautetuissa piireissä tehonkulutuksen ja suorituskyvyn suhde on se kaikkein tärkein asia pelkän kellotaajuuden tai ytimien määrän sijaan.



Ensimmäisten tulosten perusteella Intelin piiri on vakuuttava verkkosivujen renderöinnissä, JavaScriptissä, eikä tehonkulutus ole liiallinen. Omien kokemustemme perusteella Orangen Medfield-pohjainen älypuhelin vaikuttaa hyvin sulavalta. Intelillä on kuitenkin paljon töitä edessään saadakseen edes sen nykyisiltä neljältä yhteistyökumppanilta tuotteita ulos Intelin piirillä varustettuna.



Intel on haastaja tässä markkinasegmentissä, ja se myös tietää sen. Otellinin mukaan Intel suunnittelee mobiilistrategiansa pitkällä tähtäimellä, eikä aio tuoda hätiköity ratkaisuja ennen kuin se on valmis. Epäilemättä Intelin vahvuus markkinoilla onkin tuotannossa sekä toimivien arkkitehtuurien luomisessa.



Ennen pitkää Intel aikoo jakaa älypuhelinpiirinsä suorituskykyluokkaan ja budjettikategoriaan. Vaikka Intel ei muutakaan nykyistä tilannetta älypuhelinmarkkinoilla yhden yön aikana, sillä on kuitenkin palaset valmiina seuraavan muutaman vuoden varalle.

Kommentoi artikkelia