Lenovo X1 Yoga ja X1 Tablet – Moneen taipuvat hybridit

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Näyttö

ThinkPad X1 Yoga on yksi mielenkiintoisimmista kannettavista tämän vuoden osalta lähinnä siitä syystä, että siitä on tarjolla malli, jossa on OLED-paneeli. Valitettavasti testimallimme ei pidä sisällään OLED-paneelia, vaan käytössä on perinteinen 2560x1440-resoluution IPS-paneeli. Paneeli ei ylety kirkkaudellaan erityisen korkealle, ja jää selkeästi jälkeeen esimerkiksi vastikään saapuneelle ZenBook 3:n näytölle. Se on kuitenkin väritoistoltaan hyvä, ja vasteajat ovat kunnossa ilman haamukuvia. Näyttö käyttää kuitenkin PWM-kirkkaudensäätöä, joka saattaa aiheuttaa herkimmille oireita.

Tablet-mallissa on käytössä erikoisempi 3:2 kuvasuhteen ja 2160x1440 resoluution IPS-paneeli. Se on hieman kirkkaampi kuin X1 Yoga, mutta pääasiassa tablet-laitteelta odottaisi kuitenkin parempaa tulosta. Paneeli oli väritoistoltaan kohtuullinen, ja vasteajat oli yllättäen X1 Yogan paneelia paremmat.

Molemmissa laitteissa on kosketusnäytön myötä lasipaneeli, mikä aiheuttaa myös jonkin verran heijastuksia, mutta parantaa samalla hieman kuvan terävyyttä mattapaneeliin verrattuna. X1 Tablet heijastaa kuitenkin selkeästi enemmän valoa kuin X1 Yogan pinnoite.


Vasemmalta oikealle: Asus ZenBook 3, ThinkPad X1 Tablet, ThinkPad X1 Yoga


Molempien paneelien harmaatoisto oli moitteeton, mutta mustalla taustalla erityisesti X1 Tabletissa oli huomattavissa valovuotoa oikeassa alareunassa.


ThinkPad X1 Tablet

ThinkPad X1 Yoga

Kommentoi artikkelia