Lenovo IdeaCentre Y710 Cube ja Y27g G-Sync-pelinäyttö – Pakettiratkaisu pelaajalle

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

SuorituskykyTestimallissamme oli käytössä Nvidian GeForce GTX 1080, joka on tällä hetkellä Nvidian toiseksi tehokkain kuluttajamallin pelinäytönohjain, jos mukaan ei lasketa GeForce Titan-malleja. Käytännössä se on jokseenkin ylimitoitettu testiparina toimivalle Full HD -näytölle, mutta 144 Hz virkistystaajuuden ja G-Sync-tuen ansiosta raskaammatkin pelit saadaan näin ollen pyörimään erittäin sulavasti.

Suorittimen osalta käytetty i7-6700 on pelikäytössä edelleen kärkiluokkaa, vaikka uudempi i7-7700 ja 7700K omaavatkin 200 ja 500 Mhz korkeammat turbotaajuudet. Pelikäytössä suosittelemme tästä vuodesta lähtien vähintään 8 säikeellä varustettuja suorittimia jos budjetti vain yltää siihen asti. Valmispakettien osalta tämä tarkoittaa sitä, että edullisempien mallien i5-suorittimet saattavat jatkossa olla pullonkaula, erityisesti jos tarkoituksena on pelaaminen 144 Hz virkistystaajuudella. Mitä korkeammaksi ruudunpäivitystä halutaan, sitä enemmän vaaditaan myös suorittimelta.

PCMark 8 ja 3DMark-testien perusteella Lenovon konepaketti asettuu odotetusti korkealle. Testimallin kokoonpano on riittävä jo 4K-näytöllä pelaamiseen, mutta asetuksia voi joutua hieman karsimaan 60 FPS:n saavuttamiseksi raskaimmissa peleissä. Tulokset ovat käytännössä samaa luokkaa kuin viime vuoden puolella testaamamme Asuksen GT51CA -tornimalli.

Testasimme kokoonpanoa myös kolmella pelillä: Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided ja DOOM.Rise of the Tomb Raider -testit ajettiin very high -asetuksilla DX11-tilassa pelin benchmark-testillä. 118 FPS:n keskiarvolla GTX 1080 -näytönohjain osoittaa kykynsä ajaa raskaimpiakin pelejä 1080p-resoluutiolla selvästi yli 60 FPS:n minimin. Geothermal Valley -testiosuudessa nähtiin pienin keskiarvo, joka oli 93 FPS. Sulavaan 144 FPS:n lukemaan ei päästä edes matalimmalla grafiikka-asetuksella, joten pullonkaula lienee enemmän suorittimen puolella. Minimiasetuksilla ruudunpäivitys tippui alimmillaan 120 FPS:n tienoille.

Deus Ex: Mankind Divided on myös yksi raskaimmista peleistä tällä hetkellä. Testikokoonpano suorituu myös pelin benchmark-testistä 66 FPS:n keskiarvolla, ja matalimmillaan suorituskyky oli 50 FPS:n tasolla. Itse pelissä ruudunpäivitys pysyy kuitenkin valtaosin yli 60 FPS:n raskaimmissakin kohteissa. Tämä peli on kuitenkin osoitus siitä, että GTX 1080 ei välttämättä ole liikaa edes 1080p-näytölle, jos vaatimuksena on ruudunpäivityksen pysyminen 60:n yläpuolella raskaimmillakin asetuksilla.

DOOM vuorostaan toimi moitteettomasti 144 FPS:n ruudunpäivityksellä raskaimmillakin asetuksilla.

Kommentoi artikkelia