Lenovo IdeaCentre Y710 Cube ja Y27g G-Sync-pelinäyttö – Pakettiratkaisu pelaajalle

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Päivitettävyys

Lenovon testimalli on varustettu Intelin Skylake i7-suorittimen lisäksi myös 32 gigatavulla DDR4-muistia, joka toimii 2133 MHz kellotaajuudella. Pelikäyttöön tällainen muistimäärä on tarpeeton, ja myyntimallien osalta 16 Gt muistimäärän pitäisi olla täysin riittävä pelikäyttöön vielä pitkälti tulevaisuudessakin. Itse emolevy on H170-piirisarjaa, ja virallisesti sen maksiminopeus on 2133 MHz, joten Lenovo ei ole tämän takia hyödyntänyt nopeampaa muistia. Pelikäytössä verrattain hidas DDR4-muisti lieneekin kokoonpanon suurin kompastuskivi, ja nopeampaa muistia ei voi juurikaan hankkia.


Samsungin OEM-mallin SSD yltää SATA III -asemalla tyypillisiin lukemiin


Tallennustilasta testimallissa vastaa Seagaten valmistama 2 teratavun 7200 RPM kiintolevy, mutta käyttöjärjestelmä on asennettu Samsunging OEM-mallin SATA III -liitäntäiselle SSD-asemalle. 256 Gt nopeaa SSD-muistia riittänee myös muutamalle pelille.

Emolevystä löytyy yksi vapaa SATA III -liitäntä, joten koneeseen voi asentaa yhden ylimääräisen kiintolevyn ongelmitta. Muut komponentit on vaihdettava entisten tilalle, ellei joissain malleissa satu olemaan vain yksi muistipaikka käytössä. Mini-ITX-koon emolevyssä on tarjolla kaksi muistipaikkaa, ja molemmat olivat testimallissa käytössä. Joissain edullisemmissa malleissa saattaa kuitenkin olla vain yksi 8 Gt tai 16 Gt muisti asennettuna.

Useimmiten itse konepakettia kootessa langaton yhteys jää pois, mutta Lenovo on lisännyt omaan valmispakettiinsa 802.11 AC-WiFi ja Bluetooth 4.1 -yhteydet. Tämäkin saattaa olla valinnainen ominaisuus, joten se ei välttämättä löydy kaikista malleista.Teholähteestä vastaa AcBelin 450W 80 PLUS Bronze. ACBel ei ehkä sano mitään useimmille, mutta se on Aasiassa verrattain luotettava virtalähteiden valmistaja, ja sen valmistamia malleja on nähty mm. Coolermasterin tarran alla. Nvidian kortit ovat riittävän energiapihejä 450W yksikölle, eikä näytönohjaimia voi pahemmin ylikellottaakaan lämpö/meluongelmien takia. Virtalähteen kaksi 16 ampeerin 12 V linjaa tarjoaa nimellisesti 325 W tehoa näytönohjaimelle, mutta jos yksittäiseltä linjalta ylittyy 16 ampeerin virta, saattaa virtalähde sammuttaa itsensä. Allekirjoittanut muistaa ainakin yhden tapauksen Zalmanin 600W yksilöstä, joka aikanaan kytki OCP-suojan heti päälle 16 ampeerin rajaa lähestyttäessä ja sammutti näin ollen koneen ylikellotetun GTX 270 -kortin kanssa.

Kommentoi artikkelia