Kokeilussa yrityskäyttöön suunniteltu HP Pro Slate 8

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 1 kommentti

Loppusanat

Noin 500 euron hintainen tabletti on ensisijaisesti suunniteltu yrityksiä ajatellen, mutta sen voi toki napata mukaansa kaupasta myös yksityishenkilönä, sillä se eroaa tavanomaisesta kuluttajatabletista pintapuolisesti hyvin vähän. Markkinoilla on kuitenkin myös huomattavasti edullisempia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat yrityksille tarkoitettuja hallintatyökaluja lukuun ottamatta kutakuinkin vastaavat ominaisuudet.

Tabletin suunnittelussa on keskitytty pitkän käyttöiän takaamiseen sekä erityisesti yrityksiä kiinnostavaan tietoturvaan. Pro Slate 8:n tukee muun muassa ARM TrustZonea ja SecureBoottia. Ulkoisiksi materiaaleiksi on valittu ainakin HP:n mukaan laadukkaita ja tavanomaista kestävämpiä materiaaleja, mutta todellista käyttökestävyyttä ei kahden viikon testin aikana voi todentaa. Ensituntuma on kuitenkin se, että tabletti on laadukkaasti rakennettu, eikä ulkokuoressa ole juuri moitittavaa. Kestävyyden puolesta puhuu, että takakuoressa ei ole lähdetty kikkailemaan lasilla tai nahalla, vaan HP on tyytynyt koruttomaan mutta käytännölliseen muoviratkaisuun reunusten ollessa kestävää metallia.


On ehkä hiukan vaikea nähdä, miksi yrityksen kannattaisi hankkia erityisesti Android-tabletti jonkin muun tabletin sijasta. Windows-työympäristöt ovat kaikkein taipuvaisimpia työntekoon edelleen, ja Apple iPadit puolestaan tarjoavat paljon ammattimaisia sovelluksia ja ovat tuntuneet jo vakiinnuttaneen asemansa markkinoilla vakavasti otettavana työvälineenä.

Pro Slate 8:n on yritykselle Android-tablettia etsivälle tutustumisen arvoinen laite. Arvosanaa tabletille ei anneta, koska tähtemme on suunniteltu puhtaasti kuluttajatuotteille. Mitään varsinaisia kompastuskiviä tabletista ei kuitenkaan nopeassa kokeilussa löytynyt, joskaan HP:n hallinnointituotteita emme testanneet

kommentti 1

hannibal_pjv

Mitäs muista puhtaalla Androidilla varustettuja laitteita on markkinoilla? Nexukset, mutta onko muita?
Toinen mikä jäi mietytyttämään, että tukeekos tämä chromekastia ja tai muita peilausstandardeja. Itselle oli yllätys Nexus9:n huono peilautuvuus...

Kommentoi artikkelia