Kokeilussa yrityskäyttöön suunniteltu HP Pro Slate 8

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 1 kommentti

Ohjelmisto

HP ei ole lähtenyt Pro Slate 8:n kanssa kikkailemaan itse järjestelmän kanssa: peruskäyttöliittymä on puhdasta Androidia. Se onkin hyvä, sillä Lollipopin myötä Androidista on tullut sellaisenaankin varsin käytettävä, eivätkä monien muiden valmistajien yrittämät käyttöliittymämuokkaukset ole aina olleet kovin onnistuneita.

Pro Slate 8 on myös siinä mielessä perinteinen Android-tabletti, että siinä on normaalit perussovellukset kuten Chrome-selain, Gmail, Maps, Drive, uusittu Kuvat-sovellus sekä YouTube esiasennettuina. HP on pakannut tablettiin lisäksi myös muutamia omia ohjelmistojaan lähinnä yrityksiä ajatellen.

Mukana on muun muassa HP Touchpoint Manager, jonka avulla tablettia voidaan hallinnoida pilven kautta. Tabletti voidaan esimerkiksi tyhjentää etäkomennolla tietoturvan vaarantuessa.

HP:n Duet-kynällä tehdyt muistiinpanot lienevät se ominaisuus, joka parhaiten erottaa HP:n tabletin muista – kynällä on mahdollista digitalisoida muistiinpanot reaaliajassa. Muistiinpanojen tekeminen onnistuu HP Notes -sovelluksella. Sovelluksen ollessa auki, tabletin ruudulle voi piirtää ja kirjoittaa joko perinteisesti sormin tai kynän avulla. Sovellus tunnistaa käsialan erinomaisesti, ja omista syheröistään voi muuttaa luettavampaa tekstiä helposti. Oli yllättävää, kuinka koukeroista lääkärikäsialaa sovellus pystyi vielä tunnistamaan.


HP Notesin ja Duet-kynän hehkutetuin ominaisuus lienee kuitenkin itse digitalisointi. Se ei harmittavasti meidän testeissämme toiminut kovin hyvin, viiva pätki ja poukkoili minne sattuu kuin signaali olisi ollut huono. Tabletille on saatavissa Paper Folio -lisälaite, jonka pitäisi helpottaa ominaisuuden käyttöä. Periaatteessa ominaisuuden pitäisi pystyä näyttämään tabletin ruudulla kaikki, mitä kynällä piirtää vieressä olevaan paperiin joko musteella tai ilman.


Varsinaiseen työskentelyyn Notes-sovellusta paremmin sopivat luultavasti esiasennetuista ohjelmista WPS Office sekä Googlen vastaavat ohjelmistot. Tabletilla onnistuu siis suurin osa toimistotöistä, mutta tässä mielessä Pro Slate 8 ei ole mitenkään uniikki, sillä samat ohjelmistot saa tablettiin kuin tablettiin.

Tabletin voi herättää lukituksesta valitsemallaan äänikomennolla, mikä on hauska lisä, mutta varmaankin harvassa paikassa oikeasti käytännöllinen ominaisuus. Äänikomento toimi kuitenkin hyvin.

kommentti 1

hannibal_pjv

Mitäs muista puhtaalla Androidilla varustettuja laitteita on markkinoilla? Nexukset, mutta onko muita?
Toinen mikä jäi mietytyttämään, että tukeekos tämä chromekastia ja tai muita peilausstandardeja. Itselle oli yllätys Nexus9:n huono peilautuvuus...

Kommentoi artikkelia