Kokeilussa yrityskäyttöön suunniteltu HP Pro Slate 8

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 1 kommentti

Windows-ympäristöt ovat hallinneet työpaikoilla käyttäjien ruutuja käytännössä koko tietokoneiden olemassaolon ajan. Joissain työpaikoissa on valittu Linux- tai Mac-kone, mutta valta on edelleen Windowsilla. Käytettävien laitteiden vaihtuessa perinteisestä tietokoneesta joksikin muuksi, on valta-aseman kuitenkin mahdollista murtua. Apple on saanut iPadinsa ainakin kouluihin hyvällä menestyksellä, ja myös työpaikoilta löytyy kiitettävästi Applen tabletteja. Googlen Android-alusta ei kuitenkaan ole heittänyt pyyhettä kehään, vaan on kehittynyt kilpailemaan tablettimaailman herruudesta työpaikoilla.


HP Pro Slate 8 on ensisijaisesti yrityskäyttöön suunniteltu Android-tabletti. Testasimme pikaisesti, millaisesta laitteesta on kyse.

Tekniset tiedot ja muotoilu


Järjestelmä: Android Lollipop 5.0.2
Mitat: 136,95 x 7,99 x 206,99 mm
Paino: 350 g
Näyttö: 7,86-tuumainen, 2048 x 1536, IPS LCD
Suoritin: 4-ytiminen Qualcomm Snapdragon 800, 2,3 GHz
Muisti: 2 GB RAM
Kamerat: Takana 8 MP automaattitarkennuksella, edessä 2 MP
Tallennustila: 16/32 GB, microSD-korttipaikka
Yhteydet ja liitännät: 802.11a/b/g/n/ac, Miracast, Bluetooth® 4.0 + LE, NFC
Akku: 21 Wh

HP ei ole mitenkään erityisen tunnettu uraauurtavasta muotoilustaan tai seksikkyydestä, mutta on pakko nostaa Pro Slate 8:lle hattua – tabletti istuu hyvin käsiin ja näyttää tyylikkäältä. Etualan valtaa tietysti näyttö, joka on ympäröity mustalla. Edestä ylhäältä ja alhaalta löytyvät myös kaiutinritilät. Tabletin takaosa on mattapintaista muovia. Reunukset ovat metallia ja hiukan kaltevat niin, että tabletin takakuori on aavistuksen etulasia leveämpi. Oikeassa reunassa yläkulmassa on virtapainike sekä äänenvoimakkuuden säätö. Painikkeet ovat harmittavan tahmaiset tuntumaltaan, eivätkä naksahda mukavasti painettaessa, mutta ne on sopivasti korotettu ja löydettävissä helposti sormituntumalla. Vasemmalta kyljeltä löytyy telakointiliitäntä sekä korttipaikat SIM- ja muistikorteille. Alhaalla on lataus-/dataliitin ja ylälaidassa kuulokeliitäntä.


Pro Slate 8 on suhteellisen hintava Android-tabletti, mutta ainakin ulkokuori on suunnilleen sen mukainenkin. Mitään ylenpalttista luksusta laitteesta ei kuitenkaan löydy, etenkin takakuoren muovi vie glamour-pisteitä, joita tabletti ei toisaalta havittelekaan. Työympäristöissä harvoin tarvitaan tyylikkyyttä. Ruma Pro Slate 8 ei kuitenkaan ole: Android-akselilla se suuntaa jopa tyylikkyysasteikon yläpäähän.

Tabletin mukana toimitettiin testiin Duet-kynä, joka toimii normaalin mustekynän lisäksi myös styluksena. Kynää voi ladata micro-USB-kaapelilla ja se muistuttaa melko paljon tavanomaista ohutta tussikynää korkkeineen päivineen. Kynässä on yksi painike sekä käännettävä kärki, jota pyöräyttämällä voi valita, kirjoittaako paperille vai ruudulle. Kynän avulla paperille piirretty kuva on mahdollista siirtää reaaliaikaisesti sähköiseen muotoon tabletin sovellukseen, minkä lisäksi sillä voi ohjata tablettia aivan kuten sormellakin.

kommentti 1

hannibal_pjv

Mitäs muista puhtaalla Androidilla varustettuja laitteita on markkinoilla? Nexukset, mutta onko muita?
Toinen mikä jäi mietytyttämään, että tukeekos tämä chromekastia ja tai muita peilausstandardeja. Itselle oli yllätys Nexus9:n huono peilautuvuus...

Kommentoi artikkelia