Kokeilussa yrityskäyttöön suunniteltu HP Pro Slate 8

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 1 kommentti

TekniikkaPro Slate 8:ssa on vaikuttava QHD-tason näyttö, ja siitä muodostuu muotoilun ja kynän ohella tabletin vetonaula. Näyttö on kokoluokan huomioon ottaen erittäin tarkka ja LCD toistaa värit miellyttävästi ja silmämääräisen tarkasti. Videoiden katselu ruudulta on ilo, joskin sitä tarkoitusta varten myös tabletin suurempi, 12-tuumainen versio saattaa kiinnostaa ostajia. Näytön katselukulmat ovat hyvät ja myös haastavista valaistusolosuhteista se selviää kunnialla.

Ehkäpä tabletin paperilla teknisesti heikoin osa on sen suoritin, sillä neliytiminen 2,3 GHz Snapdragon 800 ei ole enää aivan uusi. Se häviää uudemmille ja kalliimmille mobiilisuorittimelle erinäisissä testeissä, mutta tuntuu kuitenkin pyörittävän Pro Slaten käyttöjärjestelmää ja perussovelluksia kiitettävän nopeasti. Lisänopeutta saattaa jäädä kaipaamaan, mikäli tabletilla on tarkoitus ajaa jotakin todella raskasta sovellusta, mutta muutoin Snapdragon 800 on kyllä riittävän tehokas paketti.

Mukavana yksityiskohtana HP on suunnannut laitteen kaiuttimet käyttäjää kohti, mikä lisää käyttömukavuutta merkittävästi. Laitteesta löytyy toki myös kuulokeliitin.

Pro Slate 8 on monien kilpailevien tablettien tavoin mahdollista telakoida. Telakkaa ei testilaitteen mukana toimitettu, mutta käytön pitäisi olla melko suoraviivaista. Telakointiin käytettävä liitin on laitteen vasemmassa kyljessä. Eteenpäin suunnatut kaiuttimet ovat hyvä ratkaisu myös telakoidessa, joskin telakkaan on helppo liittää myös ulkoiset, järeämmät kaiuttimet.


Pro Slaten mukana tulee Duet-kynä, jonka avulla tablettia voi ohjata. Erikoisuutena kynällä voi ohjata tablettia myös sen ulkopuolelta, tavallaan virtuaaliselta näytöltä. Asetuksista voi määrittää laitteen toistamaan ”paperilla” tehdyt kynän liikkeet näytöllä. Käytännössä tämä mahdollistaa esimerkiksi jonkin sovelluksen esittelyn niin, ettei käyttäjän käsi ole näytön tiellä. Ohjausliikkeet laite tunnistaa suhteellisen hyvin, vaikka sama ominaisuus aiheutti ongelmia HP Note -sovelluksen kanssa (lisää siitä tuonnempana).

Tietysti tabletissa on myös kamera, tällä kertaa sekä edessä että takana. Niin sanottu pääkamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja se on varustettu automaattitarkennuksella. Kuvanlaatu on tablettiasteikolla melko hyvä, mutta ei kuitenkaan pärjää kalliimpien älypuhelinten kameroille. Etukamera on myös kohtuullinen ja soveltuu hyvin esimerkiksi videopuheluihin.

Takakameralla otettu esimerkkikuva:

kommentti 1

hannibal_pjv

Mitäs muista puhtaalla Androidilla varustettuja laitteita on markkinoilla? Nexukset, mutta onko muita?
Toinen mikä jäi mietytyttämään, että tukeekos tämä chromekastia ja tai muita peilausstandardeja. Itselle oli yllätys Nexus9:n huono peilautuvuus...

Kommentoi artikkelia