Julkiset ja yksityiset hybridipilvet: plussat ja miinukset

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Askel kerrallaanOsa muutosta pilveen hallinnassa on sopeuttaa työntekijät uuteen elämäntapaan. Näin San Franciscosta käsin toimissa Presidio Healthissa tehtiin. “Presidion täytyi hallita 16-kertainen datavolyymin kasvu vuodessa ja korvata vanhentunutta laitteistoa,” kertoo CTO Thomas Gregory. “Emme halunneet suurta pääomakulua, ja halusimme ympäristön joka oln turvallinen ja levittäisi riskiä laajemmalle.” Terveydenhuolto-ohjelmistoa tarjoava yritys käytti usean askeleen lähestymistapaa implementoidessaan pilveään, ensiksi pitämällä datan datakeskuksessa mutta siirtäen sovellukset pilveen. “Pystyimme lisäämään laskentatehoa 70% korottamatta IT-budjettia.

Seuraava askel oli siirtää data pilveen. “Ensimmäinen askel hybridipilveen oli monimutkaisempi, mutta se antoi meille kokemusta pilvisovelluksista ja ymmärrystä turvallisuuskysymyksistä. Oli paljon helpompaa jättää palvelimet kaappeihin kun siirsimme vain rajapinnan. Joka tapauksessa suurin osa pilveä käsittelee rajapintojen asioita joten näin meillä oli aikaa keskittyä siihen.”

Tästä kaksivaiheisesta lähestymistavasta teki menestyksen Gregoryn tekemä etukäteissuunnitelma. “Tarvitset aikaa analysoida tarpeesi ja löytää ratkaisu, joka mahdollistaa skaalaamisen tarpeen vaatiessa ja tarvittavat muutokset matkan varrella.”

Kolme askelta otettavana

Tämän kokemuksen perusteella, mitkä ovat askeleet pilveen siirtymisessä?

Ensimmäiseksi varmista, että odotukset ovat oikeat ja olet tehnyt suunnitelmat etukäteen. “Kaikki alkaa suunnitelmasta,” sanoo Bryan Doerr, Town and Country:n CTO. “Varmista että ymmärrät pilven suorituskyvyn ja turvallisuuden ominaispiirteet, jotta voit saavuttaa tarvitsemasi tason. Ymmärrä myös minkälaista tukea voit saada pilvessä. Jos oma henkilökuntasi ei seuraa suorituskykyä, saatat tarvita palveluntarjoajan apua siinä.”

Toiseksi, mieti kaistantarvettasi ja latenssivaatimuksia tarkkaan. “Varmista, että nykyinen verkkosi on valmis pilvimigraatioon ja on tarpeeksi nopea sisäisesti ja tarpeeksi nopealla Internet-yhteydellä. Tarvitset riittävästi kaistaa jotta käyttäjät eivät havaitse suorituskyvyn laskua,” kertoo Dave Cutler.

Lopulta on hyvä ymmärtää, että vain koska sovelluksesi ovat pilvessä ei tarkoita sitä, että voit unohtaa toimistoon jääneet asiat kokonaan. “Jäljellä on yhä paljon paikallista työtä tehtäväksi kun arvioit pilvipohjaisia ratkaisuja, sanoo Tim Crawford, Californiasta lähtöisin olevan All Covered SMB IT-palveluyrityksen CIO. “Työpöydät ja verkot tarvitsevat konfigurointia, turvallisuus pitää olla kunnossa, laitteisto ja palomuurit on pidettävä kunnossa. Vaikka ulkoistat palvelimet, on paikan päällä yhä paljon käsiteltävää.”

Kommentoi artikkelia