Julkiset ja yksityiset hybridipilvet: plussat ja miinukset

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Miksi hybridipilvi?Miksi käyttää hybridipalvelua? Syitä löytyy useita. Ensinnäkin, ne on rakennettu skaalautumaan nopeasti tarpeisiisi, tehden niistä ideaalisen projekteihin joiden täytyy kestää odottamattomia raskaita vaatimuksia joihin omien palvelinten kapasiteetti ei riitä. Tieteellisten instrumenttien toimittaja Varian pystyi ajamaan monimutkaisen sarjan matemaattisia simulaatioita alle päivässä käyttämällä Amazonin laskentaresursseja sen sijaan, että he olisivat ajaneet simulaatiot omilla resursseillaan viikon verran. He pystyivät dynaamisesti skaalaamaan prosessointia suorittaakseen simulaation ja jälkeenpäin skaalaamaan alaspäin.

Toinen syy on se, että ne voivat toimia kellon ympäri eri datakeskuksissa ympäri maailmaa, mikä vetoaa globaaleihin yrityksiin ja niihin, jotka haluavat olla sellaisia. Vaikka tämä saattaa olla ongelma niille johtajille, jotka haluavat nähdä serverinsä fyysisesti, samalla fyysinen sijainti voi tarjota redundanssia ja luotettavuutta sääolosuhteisiin nähden tai muihin mahdollisiin force majeure -tilanteisiin yrityksen omissa toimitiloissa.

Kolmas syy on kohtuullinen hinnoittelu, erityisesti verrattuna perinteiseen ulkoistettuun hosting-palveluun. Osa maksuista on hyvinkin kohtuullisia, kuten Verizonin CaaS tai Amazon Web Services, jossa maksat koneen ajamisesta muutamia senttejä tunnilta. Osa, kuten Skytap.com veloittavat 500$ kuussa jotta voit aloittaa kokonaisen virtuaaliverkon ylläpidon.Entäs pilven luontainen turvattomuus? Osa tästä on enemmän ennakkoluuloja kuin todellisuutta. “Olemme todistaneet, että data on aivan yhtä turvassa ja monissa tapauksissa vielä paremmin turvassa pilvessä,” kertoo Dave Cutler, Slalom Consultingin johtaja Chicagossa. “Suuret yritykset voivat olla rationaalisempia tässä päätöksessä, kun taas pienemmissä yrityksissä yksittäinen pomo, kuten toimitusjohtaja, voi estää päätökset perustuen tunnesyihin järkiperusteiden sijaan.”

Kommentoi artikkelia