Julkiset ja yksityiset hybridipilvet: plussat ja miinukset

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Hybridipilvet luovuttavat paikallishallinnan loogisesti ja turvallisestiHybridipilven ajatus on kerännyt viime aikoina huomiota. Ne ovat virtuaalipalveluita jotka hyödyntävät julkisia pilviä ja yksityisiä palvelimia sekä datakeskusten koneita. Vaikka konsepti ei ole erityisen uusi, monet palveluntarjoajat ovat etsimässä tapoja helpottaa IT-hallintoa hybridiympäristössä.

Uusia palveluntarjoajia ilmestyy kuin sieniä sateella, mikä tekee kaikkien arvioimisesta todella vaikeaa. Osa näistä on perinteisiä hosting-palveluita, jotkut tarjoavat virtuaalisointiasiantuntijuutta ja toiset ovat rakentaneet omat työkalunsa palveluittensa ympärille. Kaikki nämä aktiviteetit ovat hyödyllisiä, koska todennäköisesti tulet tarvitsemaan useampaa pilvipalvelua kun siirryt käytännön tasolle: osa on parempi palvelimien tarjoajana, toiset verkko- tai sovellusinfrastruktuurin tarjoamisessa ja toiset taas uusien palvelinten provisoinnissa.

Aloitetaan perinteisistä palveluntarjoajista: Microsoft yrittää vallata osaa näistä markkinoista ja sillä on hyvä aloituspaikka lisäinformaatiolla, klikkaa tästä, sisältäen listan hosting-palveluista jotka tukevat Hyper-V:tä. Intelillä on sen Hybrid Cloud. Intelin ohjelma on rajoitetussa betassa ja etsimässä VAReja jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan hallittuja palvelimia ja haluavat sisällyttää lukuisia optioita, mukaan lukien palomuuri, VoIP PBX, virtuaalinen tallennustila ja hallintatyökalut. Googlella on sen oma Apps ja App Engine kaikkien Web-palveluiden lisäksi. Amazonin Web-palvelut ovat myös olleet olemassa vuosia ja niihin kuuluu CloudWatch jolla hallitaan hybridipilviä.

Kommentoi artikkelia