Julkiset ja yksityiset hybridipilvet: plussat ja miinukset

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Mitä kysyä palveluntarjoajalta:Ennen kuin aloittaa hybridijärjestelyn, kannattaa kysyä palveluntarjoajalta ainakin nämä kysymykset:

* Voiko VPN:ää käyttää yhdistämiseen? Tulet tarvitsemaan turvallisen tavan palvelinten ja datan käsittelyyn, ja suurin osa palveluntarjoajista tarjoaa virtuaalisen yksityisverkon (VPN) tätä varten. Esimerkiksi Amazon tarjoaa Virtua Private Cloud VPN palvelun. Toiset hyödyntävät vain suojattua HTTP-selainta tai etätyöpöytäyhteyttä tai SSH-terminaalisessioita.

* Voinko segmentoida verkon Virtuaalisiksi LAN-verkoksi helposti? Tämä helpottaa turvallisuusjärjestelyissä ja pilven hallinnassa.

* Onko olemassa roolipohjaisia tai rakeisia hallintatyökaluja? Osa palveluntarjoajista tarjoaa vain kaikki-tai-ei-mitään -tyyppisen vaihtoehdon. Kannattaa etsiä rakeisuutta, jossa voit rajoittaa normikäyttäjän oikeuksia (kuten estää heitä pysäyttämästä virtuaalipalvelinta tai tehdä muutoksia virtuaali-infrastruktuuriin).

* Onko Linuxin ja Windowsin virtuaalipalvelininstanssit saatavilla? Vaikka et ehkä tarvitse molempia palvelimia, on hyvä kysyä tulevaisuuden varalle. Verizonin CaaS-palvelussa esimerkiksi voit asentaa molempia palvelinversioita, mukaan lukien 64-bittiset versiot Windows Serveristä.

* Kuinka asennat ja purat virtuaalikoneinstanssin? Monet palveluntarjoajat ovat tehteen tätä tarkoitusta varten portaalisivun johon. Amazonilla on sen Auto Scale ja Elastic Load Balancer, joilla voidaan lisätä tai vähentää laskentaresursseja. Toisilla on yksinkertaisia kopiokomentoja, eli kun pääserveri on asetettu, voit helposti luoda klooneja.

Kommentoi artikkelia