Intel Z68 Express ennakkokatsaus: SSD Caching ja Quick Sync

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Testitulokset: 3DMark 11 ja MediaEspresso 6.5





Nämä testit ovat enemmänkin pistokoe kuin laaja katsaus. LucidLogixin mukaan erillisestä näytönohjaimesta pitäisi saada kaikki teho irti kun sitä käytetään pääasiallisena ohjaimena. Testien perusteella se pitääkin paikkansa. Tuoreimmilla ajureilla varustettu GeForce GTX 580 antaa 100 prosenttisesti saman suorituskyvyn sekä ennen että jälkeen Virtun asennuksen.



Ensimmäisissä testeissä kohtasimme ongelmia yrittäessämme käynnistää MediaEspressoa käyttäen kahta Radeon HD 6970 -ohjainta (tämäkin ongelma on jo onneksi korjattu). MediaEspresson ongelmat eivät kuitenkaan vaikuttaneet korttien 3D-suorituskykyyn pelien tapauksessa. Se on erittäin suuri hyöty käytettäessä erillistä näytönohjainta natiivissa tilassa. Jos törmäät yhteensopivuusongelmiin, ainoastaan videon transkoodaus jää väliin ja pelaaminen onnistuu silti.



Virtu toimii täydellisesti kun koneeseen asennetaan yksi Radeon HD 6970 tai GeForce GTX 580. Jopa virtualisoituna transkoodausnopeus on lähellä natiivia. Virtualisoinnilla menetetään vain sekunti alkuperäisestä 17 sekunnin tuloksesta. Se on saavutus verrattuna Radeon HD 6970:n omaa kiihdytystä, jonka avulla päästään tulokseen 1:12.

LucidLogix ei kuitenkaan suosittele koneen käyttöä tässä kokoonpanossa, sillä silloin menetetään kaikki virransäästön hyödyt. Tämä on kuitenkin nimenomaan se tapa, jolla harrastajat haluavat Z68-alustaansa käyttää. Joka tapauksessa kaikki kunnia LucidLogixille, että he saivat suurimman osan aiemmin esiin tulleista ongelmista korjattua näin nopeaan tahtiin.

Kommentoi artikkelia