Intel Core i7-980X Extreme: Kuusiytimellisyys, tervetuloa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Testitulokset: HyötyohjelmatSkriptaamamme Photoshop CS4 –rasitustesti työllistää useampia säikeistetyjä suotimia, joten Gulftown pärjää luonnollisesti jälleen parhaiten. Hyper-Threading-ominaisuudesta näyttäisi olevan melko vähän hyötyä tällä kertaa, sillä Core i7-920 ja Core i5-750 suoriutuvat lähes yhtä hyvin.
AMD:n Phenom II X4 965 jää puolitoista minuuttia parhaimmasta ja eroa i5-750:een kertyy peräti 40 sekuntia, vaikka marssijärjestys videoenkoodauksessa oli näiden kahden välillä eri.


AVG:ta tuskin tullaan enää näkemään prosessorikatsauksissamme. Kaikkien testiprosessoreiden tulokset ovat käytännössä identtiset. Ylimääräisistä ytimistä tai suuremmista kellotaajuuksista ei ole hyötyä. Kulissien takana olemme testanneet Kasperskyn tietoturvaohjelmistoa ja se on osoittanut parempaa skaalautuvuutta moniydinprosessoreiden kohdalla kuin AVG. Tulemme varmaankin siirtymään tulevaisuudessa Kasperskyyn.


Monisäikeisyyttä tukeva 3ds Max 2010 suosii ei-niin-yllättävästi Gulftownia, vaikka ero samalla kellotaajuudella tikittävään Core i7-975 Extremeen ei veny mitenkään mahdottoman suureksi.
Hiljattain hylkäsimme WinZip-ohjelman käytön testeissämme koska vielä versiossa 14 ei ollut tukea monisäikeisyydelle. Tilalle otimme 7-Zip-ohjelman, joka on ilmainen, tukee .zip-tiedostoja, säikeistetty ja optimoitu Intelin AES-NI-kiihdytykselle.

Testissä käytettiin 334 megatavun edestä tiedostoja, jotka pakattiin .zip-muotoon ja sinetöitiin 256-bittisellä salauksella. AES-NI siivittää i7-980X:n kärkeen ja takaa tulevat muut prosessorit jo tutuksi tulleessa järjestyksessä.

kommentti 1

Anonymous User

Le logo et les armoiries, ce sont ceux qui sont sur les maloilts de N3. L'armoirie a e9te9 fait par une designer (amie de mon ancienne voisine). Je vais essayer de m'en procurer un sans le Migne9 2 en N2

Kommentoi artikkelia