Intel Core i7-980X Extreme: Kuusiytimellisyys, tervetuloa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Loppupäätelmät


Ennen Intelin Core i7-980X:n ensimmäistä tulikastetta minulla oli jo mielikuva sen suorituskyvystä. Lisää ytimiä ja välimuistia, jätetään kaikki muu rauhaan oli Gulftownin resepti tiivistettynä. Ei siis ihme että uusi prosessori pärjäsi niissä testeissä paremmin, mitkä osasivat hyödyntää uudet voimavarat tehokkaasti.

Intelin onneksi testipenkin ohjelmat suurimmaksi osaksi saivat Gulftownista puristettua kaiken mehun irti. Intel i7-980X on totta totisesti nopea ja vie joissain testeissä suorituskyvyn uusii sfääreihin verrattuna Core i7-975:een. Näin käy esimerkiksi MainConceptissa, HandBrakessa, Photoshopissa ja TMPGEnc:n Div-enkoodauksessa. Samalla 980X tekee 975:stä typerän ostoksen 999 dollarin hintaluokassa.

Toisaalta puhumme tuhannen dollarin sirusta. Jos koneesi on omistettu pääosin pelaamiseen, niin silloin kannattaa katsella vähän muualta, sillä 980X ei tuo mitään sellaista mitä ei paljon halvemmissa tuotteissa olisi. Pelikäyttöön järkeviä ostoksia ovat Core i7-920, Core i5-750 ja Phenom II X4 965.

Himotweakaajat joutuvat vielä odottamaan todellista päiväunen kohdetta eli neliytimistä ja 32 nanometrin prosessilla varustettua prosessoria, josta löytyisi tuki AES-NI:lle. Kellottuvuus, korkea suorituskyky ja vähävirtaisuus olisivat taattuja ominaisuuksia hieman halvemman luokan prosessorille X58-piirisarjaan.

Westmere-EP:stä saatujen ennakkotietojen perusteella Intel olisi tuomassa tämän tyyppistä Xeon-prosessoria. Työpöytä ympäristöön suunnattujen prosessoreiden kannalta suunnitelmista ei ole vielä tietoja, sillä Intel kertoo "harkitsevan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja".

kommentti 1

Anonymous User

Le logo et les armoiries, ce sont ceux qui sont sur les maloilts de N3. L'armoirie a e9te9 fait par une designer (amie de mon ancienne voisine). Je vais essayer de m'en procurer un sans le Migne9 2 en N2

Kommentoi artikkelia