Intel Core i7-980X Extreme: Kuusiytimellisyys, tervetuloa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Testitulokset: Synteettiset ohjelmat


PCMark Vantage –ohjelma hyödyntää rasitustesteissään Windows Vistan ja 7:n sisäänrakennettuja ohjelmia. Synteettisenä ohjelmistona sen tehtävä on mitata suorittimien kykyä selviytyä rinnakkaislaskentaohjelmoinnin uusimmista haasteista. Tulokset ovat kuitenkin rinnastettavissa todellisuuteen, sillä ovathan taustalla toimivat käyttöjärjestelmät periaatteessa kaikkien käytössä.

On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon kahden ytimen lisääminen tuo etua Vantagessa. Testissä nähdään, että kokonaissuorituskyvyssä Gulftown pistelee helposti Bloomfieldit, vaikka kellotaajuus on poikkeaa melko vähän tai ei ollenkaan. Yllättävästi AMD:n verrokki Phenom II X4 965 Black Edition haastaa hyvin kalliimman i7-920-mallin.

Muistitestissä ylimääräisistä ytimistä ei ole niinkään hyötyä. Testi näyttäisi suosivan korkeamman kellotaajuuden prosessoreja, jollaisia Core i7-980X ja Core i7-975 ovat halvempiin malleihin verrattuna.

TV and Movies- ja Productivity-testeissä ääni muuttuu kelloissa ja kuusiytimellinen painelee omia menojaan. Phenom II jopa päihittää molemmissa testeissä halvimman Core i7 –prosessorin sekä Lynnfield-pohjaisen Core i5 -prosessorin.
3DMark Vantage –tuloksista silmään osuu hyvin Intelin suorittimien suorituskyvyn kasvu i5-prosessoreista aina i7:hin, kulminoituen i7-980X:ään. Peräpaikkaa pitää Phenom II X4 Core i5-750 likellä.

Huomioitavaa on, että alustat suoriutuvat lähes identtisesti GPU-testistä, mutta CPU-testissä taru muuttaa muotoaan. Intelin kuusiytiminen murskaa tehokkaasti fysiikka- ja tekoälykaavoja verrattuna. Hyper-Threadingin edun voi havaita i7-920:n ja i5-750:n välisistä eroista. Pakan alimpana on tuttuun tapaan Phenom II X4.

SiSoftwaren synteettinen testi osoittaa jälleen kuusiytimellisen ja 12-säikeelliseen laskentaan sopivan prosessorin syövereissä piilevän potentiaalin kun se heittää lunta tupaan edellisen lippulaivan Core i7-975:n ovista ja ikkunoista aritmetiikka- ja multimedialaskennassa. AES-NI:n teoreettinen tehokkuus näkyy muihin verrattuna kryptografiatestissä.

Muistin kaistanleveys pienenee hieman Gulftown-pohjaisessa prosessorissa, vaikka emolevy, muistikonfiguraatio ja BIOS:n asetukset ovat täysin. Core i7-980X pärjää tästä huolimatta muistitestissä muita kuin Bloomfieldejä paremmin.

kommentti 1

Anonymous User

Le logo et les armoiries, ce sont ceux qui sont sur les maloilts de N3. L'armoirie a e9te9 fait par une designer (amie de mon ancienne voisine). Je vais essayer de m'en procurer un sans le Migne9 2 en N2

Kommentoi artikkelia