Intel Core i7-980X Extreme: Kuusiytimellisyys, tervetuloa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

TehonkulutusAMD on ollut, ainakin viime aikoina, kuluttajien mieleen siinä suhteessa että he pyrkivät tekemään prosessorikannoista mahdollisimman pitkäikäisiä, jolloin emolevyn päivitystahti pienenee ja rahaa säästyy. Intel päätyi Clarkdalen kohdalla hyvää ratkaisuun päättäessään sisällyttää siihen aiemmin Lynnfieldistä tutun LGA 1156 –kannan (vaikka jo markkinoilla olleet P55-emolevyt eivät pystyneet hyödyntämään Clarkdalen sisäistä grafiikkaydintä).

Gulftown jatkaa Bloomfieldin aloittamaa matkaa sillä ne istuvat mukavasti samaan LGA 1366 –kantaan, jolloin TDP-arvo pysyy alle 130 watissa. Levossa Core i7-980X kuluttaa hieman enemmän sähköä kuin Core i7-975 Extreme (kenties korkeamman lepojännitteen vuoksi). Rasituksessa 32 nanometrin tekniikalla valmistettu Gulftown säästelee virtaa paremmin. Core i7-980X:ää ei voi mitenkään sanoa energiaystävälliseksi, mutta ei voi kuin äimistellä miten vähävirtaiseksi kuusiytiminen prosessori ollaan saatu 32 nanometrin tekniikalla.

Joukon virtapihein on AMD:n Phenom II X4 965, joka hyrrää levossa vain 800 MHz:n taajuudella ja tehonkulutus on 94 wattia. Rasituksessa joukkiosta tehoa vähiten kaipaa i5-750, jonka kylkeen on lyöty 95 W:n TDP-arvo. Huomioitavaa on se, että metallikuoren alla syö virtaa grafiikkaydin, jota ei muissa ole.

kommentti 1

Anonymous User

Le logo et les armoiries, ce sont ceux qui sont sur les maloilts de N3. L'armoirie a e9te9 fait par une designer (amie de mon ancienne voisine). Je vais essayer de m'en procurer un sans le Migne9 2 en N2

Kommentoi artikkelia