Intel Core i7-980X Extreme: Kuusiytimellisyys, tervetuloa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Testitulokset: Media- ja muunnosohjelmatCore i7-980X ei näytä juurikaan tuovan lisää suorituskykyä i7-975:een nähden Applen suositussa iTunes-ohjelmassa, koska ohjelma ei tue toistaiseksi monisäikeisyyttä. Valtaosan suorituskyvystä käy kiittäminen kellotaajuutta (huomaa i5-750:n aggressiivinen Turbo Boost. Core i7-980X:tä ei silti käy haukkuminen nopeuden suhteen, mutta se hinta).


MainConcept hyödyntää Gulftownin ytimiä iTunesia paremmin ja ero i7-975:n ja i7-980X:n välillä alkaa olemaan jo selvempi vaikka kellotaajuus onkin sama. Enää ei i5-750:n Turbo Boost ominaisuudesta ole apua ja nyt i7-920:n Hyper-Threading-ominaisuus näyttää kyntensä. AMD:n Phenom II X4 päihittää niukasti kalliimman i5-750:n, mutta jää edelleen i7-prosessoreiden jalkoihin.


MainConceptin tapaan ilmainen HandBrake suosii selkeästi montaa ydintä. Core i7-980X on todistanut olevansa ehdoton raskaaseen videotyöskentelyyn. Ei jää arvailujen varaan kannattaako ostaa i7-980X vai i7-975. Tälläkin kertaa Phenom II X4 ja Core i5-750 kisaavat rintarinnan, AMD ollen inan niskan päällä.


DivX-enkoodauksen kärkipaikan haltijaa on turha mainitakaan. Se päihittää yhtiön edellisen lippulaivan jopa 30 sekunnilla. Muille prosessoreille tehtiin vielä Xvid-muunnos, mutta i7-980X:n kohdalla prosessia ei milloinkaan saatu onnistumaan. Inteliltä saimme sellaista tietoa, että syynä on bugi Xvid-kodekin tavassa tunnistaa prosessorin ytimet. Ongelma juontaa juurensa aina Phenom II X3:n julkaisuajankohtaan, jolloin samanlaisia ongelmia oli AMD:n prosessorilla. Bugille on luvattu pikaista korjausta.

Etukäteen emme edes odottaneet i7-980X:ltä suuria, sillä testi on selvästi kellotaajuutta suosivaa lajityyppiä.

kommentti 1

Anonymous User

Le logo et les armoiries, ce sont ceux qui sont sur les maloilts de N3. L'armoirie a e9te9 fait par une designer (amie de mon ancienne voisine). Je vais essayer de m'en procurer un sans le Migne9 2 en N2

Kommentoi artikkelia