HydraLogix vs. SLI ja CrossFire: testissä MSI:n P55A Fuzion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Keskihintaiset näytönohjaimet: Radeon HD 5850 ja GeForce GTX 460


Vaikka Tom’s Hardwaren toimituksesta löytyykin useampia AMD Radeon HD 5850 –näytönohjaimia, tässä testilaboratoriossa niitä oli vain yksi. MSI kuuli ongelmastamme ja päätti, että nyt olisi hyvä hetki käyttää hieman aikaa yhtiön hiljattain julkaiseman R5850 Twin Frozr II –mallin kanssa.



MSI on jättänyt pois toisen referenssimalleista löytyvän dual-link-DVI-liitännän parantaakseen ilmankiertoa koko toisen käytetyn korttipaikan leveydeltä. Kahta näyttöä käyttäville jää vaihtoehdoiksi vielä HDMI:n tai DisplayPortin käyttäminen, vaikka kolmen näytön käyttö vaatii jo kaikkea kolmea tekniikkaa tukevat laitteet. Paketissa tulee mukana myös VGA-adapteri.



Vaikka pidänkin MSI:n kortin teknisistä ratkaisuista ja sen keskimääräistä hiljaisemmista tuulettimista, omaan käyttööni tämä malli tuskin koskaan päättyy. MSI on pidentänyt korttia noin 1,7 cm verran lähes 30 sentin pituiseksi. Virtaliittimet on jätetty kortin päätyyn, mikä huomattavasti hankaloittaa sen asentamista keskikokoisiin koteloihin, joissa kortin enimmäismitta saa yleensä olla vain hieman yli 30 senttiä.



Varastoistamme löytyy myös alun perin GTX 460 SLI –artikkelissa käytetyt ja myöhemmin ylikellotettujen korttien testiin osallistuneet Sparklen GeForce GTX 460 –kortit. Ne on säästetty nimenomaan tämän kaltaisia tilanteita silmällä pitäen. Tässä mallissa käytetty grafiikkaytimen 700 MHz:n kellotaajuus ei ole täysin Nvidian referenssin mukainen, mutta se on silti huomattavasti matalampi kuin monissa muissa ylikellotetuissa malleissa.

Kommentoi artikkelia