HydraLogix vs. SLI ja CrossFire: testissä MSI:n P55A Fuzion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

HydraLogix vs. SLI ja CrossFire: testissä MSI:n P55A Fuzion



LucidLogix lupaa entistä parempaa monen näytönohjaimen yhteensopivuutta yli arkkitehtuuri- ja valmistajarajojen. Tänään testataan miten sen uusimmat ajurit pärjäävät perinteisiä SLI- ja CrossFire-kokoonpanoja vastaan.

Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta LucidLogix on pysytellyt tekniikan edelläkävijänä, mutta onko yhtiö viimeinkin valmis markkinajohtoon? Onko Radeon- ja GeForce-ohjainten yhdistäminen samalle emolevylle viimeinkin toteuttamiskelpoinen suunnitelma? Parannukset suorituskyvyssä, monet korjatut bugit ja 145 kappaleen valikoima tuettuja pelejä innostivat meidät taas testaamaan tätä harvinaislaatuista ja mahdollisesti käänteentekevää tekniikkaa.



Kuten myös Nvidian NF200, Lucidin Hydra 200 tarjoaa 32 PCIe 2.0 –kaistaa kahdelle näytönohjaimelle käyttäen 16 kaistaa alustan PCIe-ohjaimesta. Tähän siltana toimimiseen loppuvatkin näiden kahden samankaltaisuudet. Nvidian NF200 luottaa siihen, että kaikki SLI-kokoonpanossa olevat kortit tarvitsevat saman datan ja se yksinkertaisesti lähettää saman informaation kaikille (Nvidia kutsuu tätä Broadcast-nimellä). Lucidin ohjain sen sijaan lisää toimintaan logiikkaa ja yrittää päätellä mitä dataa kukin kortti tarvitsee. HydraLogix (jota nimeä Lucid tekniikasta käyttää) purkaa 3D-kuormituksen pienempiin osa-alueisiin ja pyrkii jakamaan tehtäviä kullekin näytönohjaimelle sen kykyjen mukaan.

Erillisen ohjaimen käytöllä on useita teoreettisia hyötyjä, kuten esimerkiksi kahden eri tehoisen kortin kuorman jakaminen tasaisemmin. Nvidian SLI-tekniikkaan vaaditaan kaksi identtistä näytönohjainta, mikä saattaa vaikeuttaa tulevia päivityksiä jos vastaavaa korttia ei löydy. AMD:n vaatimukset ovat hieman väljemmät ja se sallii kahden samaa sukupolvea olevan kortin käytön samassa kokoonpanossa. Kahden eri tehoisen kortin yhdistäminen kuitenkin hidastaa nopeamman version hitaamman tasolle.

Lucidin tekniikka sen sijaan mahdollistaa kahden eri kortin toimimisen yhteistyössä 100% teholla.

Otetaan esimerkiksi GeForce GTS 450 ja Radeon HD 5770, jotka ovat noin puolet hitaampia kuin GeForce GTX 460 ja Radeon HD 5870. Kuormituksen jakamisella puolet hitaampi GPU voi ottaa hoitaakseen yhden kolmasosan tehtävistä kun tehokkaampi versio hoitaa kaksi kolmasosaa kuormituksesta.

Silti Lucid menee vielä askeleen pidemmälle korttien tehontasauksen kanssa ja tekniikka mahdollistaa jopa kahden eri arkkitehtuurin sekoittamisen. Vaikka Radeon HD 5870 ja HD 5770 tai GeForce GTX 460 ja GTS 450 kuulostavat hyviltä ratkaisuilta, AMD:n ja Nvidian korttien sekoittaminen kuulostaa vieläkin mielenkiintoisemmalta.

Ensimmäisen Lucid HydraLogix-emolevyn julkaisun yhteydessä tekemämme testit keskittyivät lähinnä eri sukupolviin kuuluvien korttien yhdistämiseen. Tässä testissä keskitymme pääasiassa muutamien nykyisen sukupolven keskihintaisten ohjaimien yhdistelmiin.

Kommentoi artikkelia