HydraLogix vs. SLI ja CrossFire: testissä MSI:n P55A Fuzion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Valmis tositoimiin?


Tämän päivän testeissä nähdään, että Lucid on parantanut laitteitaan ja ajureitaan sekä laajentanut yhteensopivien pelien listaa sekä parantanut suorituskykyä vanhemmissa peleissä. Testeissä näkyy silti selkeästi, että jotkut tuetut pelit eivät hyödy juuri yhtään tekniikan käytöstä.

Tämä laittaa meidät hankalaan asemaan. Me haluaisimme Lucidin onnistuvan ja jatkavan ajureidensa kehitystä. Haluaisimme parempia ajureita, koska mielestämme Lucidin toimintaperiaate on mahtava. Emme kuitenkaan halua kenenkään Lucidin tuotteen ostavan odottavan suuria parannuksia suorituskykyyn ja pettyvän tuloksiin.
Vaikka haluaisimme Lucidin myyvän näitä tarpeeksi jatkaakseen toimintaansa tulevaisuudessakin, emme silti voi suositella sitä kaikille varauksetta. Kannattaa harkita Lucidin hyötyjä juuri niissä peleissä joita aiot pelata ja kannattaa myös katsella lisää pelitestejä meidän tekemiemme lisäksi. Vaikka HydraLogix ei olekaan vielä valmis pelimarkkinoiden valloitukseen, olemme varmoja, että ainakin muutamaa käyttäjää se hyödyttää kun jäämme odottamaan tulevaa kehitystä.

MSI:n P55A Fuzion on hyvä emolevy Lucidin kasvukivuista huolimatta, koska se tukee myös CrossFirea ja SLI:tä. Se tekee HydraLogixista mukavan lisäominaisuuden, niin kuin sen kuuluisikin olla. Suurin ongelma tämän emolevyn suhteen on sen korkeampi hinta verrattuna muihin samantasoisiin tuotteisiin. Säästyvä budjetti voitaisiin käyttää toisenkin samanlaisen näytönohjaimen hankintaan. Jos hintaerolla ei ole väliä, kannattaa muistaa, että MSI ei toimita emolevyn mukana Nvidian useamman GPU:n käyttöön vaadittavia SLI-siltoja ja MSI:n uusimmat Radeon-näytönohjaimet eivät sisällä CrossFire-siltoja jotka puuttuvat myös P55A Fuzionin paketista. Näiden halpojen lisäosien toimittaminen paketin mukana olisi erittäin hyvä ratkaisu tämän muutoin niin moneen venyvän emolevyn kohdalla.

Arvostamme MSI:n päätöstä toimia alkuperäisen palautteemme pohjalta ja tuoda HydraLogix myös halvemman hintaluokan tuotteisiin. Alkuperäisen Big Bang Fuzion –emolevyn hinta oli liian korkea LGA 1156 –pohjaisille prosessoreille. Pidimme MSI:n kanssa useita palavereita joissa keskusteltiin HydraLogixin parhaasta käyttötavasta ja hintaluokasta. Tulimme siihen tulokseen, että HydraLogixin käyttö on ehdottomasti järkevintä halvemman hintaluokan tuotteissa, joissa osittaiset päivitykset ovat yleisempiä kuin koko sarjan vaihtaminen kerrallaan. MSI on siis hoitanut oman osansa hienosti. Nyt kaikki on kiinni Lucidista, jonka pitäisi saada kiinni jo kuusi vuotta tekniikoitaan hioneiden Nvidiain ja AMD:n suorituskyky ja yhteensopivuus. Lucidin työtä mutkistaa vielä se seikka, että se on saanut molemmat kilpailevat näytönohjainvalmistajat tekemään yhteistyötä. On silti mukava nähdä, miten pitkälle Lucid on päässyt ajureineen viimeisen vuoden aikana.

Kommentoi artikkelia