HydraLogix vs. SLI ja CrossFire: testissä MSI:n P55A Fuzion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Tehonkulutus ja hyötysuhde



HydraLogix tuntuisi kuluttavan enemmän tehoa kuin CrossFire tai SLI, mikä ei ole ihme, sillä Hydra 200 –piiri kuluttaa jo 6 wattia. Loput pienet erot Lucid-emolevyn ja verrokin välillä selittynevät muilla tehonkulutuksen eroilla.



Tämän artikkelin tehonkulutustulokset eroavat luultavasti hieman aiemmista artikkeleista, sillä ne jouduttiin mittaaman eri ohjelmalla. HydraLogix ei tue FurMarkia, mutta 3DMark toimii. Käytimme siis 3DMarkin Perlin Noise –testiä rasittaaksemme näytönohjaimet täysille.



Tehonkulutuksen esittäminen prosenttilukuina helpottaa hyötysuhteen laskemista. Hyötysuhteen tulokset saatiin jakamalla keskimääräinen suorituskyky keskimääräisellä tehonkulutuksella ja vähentämällä tuloksista 1. Sillä vähennyksellä pääsemme nollasta lähtevään taulukkoon, joten pelkät erotukset näkyvät tuloksissa.



Tuloksista näkyy, miten Radeon HD 5850 on täydellä kuormalla noin 10% energiatehokkaampi kuin GTX 460, mutta kaksi GTX 460 –ohjainta ovat kuitenkin hyötysuhteeltaan parempia kuin kaksi HD 5850 –mallia. Tuloksia vääristää esimerkiksi prosessorin tehonkulutus ja SLI- ja CrossFire –skaalauksen erot. Koska Lucidin piiristä oli hyötyä vain joissain peleissä, se jää aina tuloksissa pohjalle.

Kommentoi artikkelia