Esittelyssä Asus VivoTab RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Yhteenveto


Asuksen VivoTab RT on hieno laite. Laadukkaan näköinen ja tuntuinen ulkokuori kätkee sisäänsä hyvän raudan ja monipuolisen käyttöjärjestelmän. Kannettavan korvaajaksi laitteesta ei ole, sillä Windowsin RT –versio on sen verran rajoittunut. Lisäksi omat rajoituksensa tuo tietysti mobiilisuoritin.

Isoimmaksi miinukseksi laitteessa osoittautuu sen hinta. Suomen jälleenmyyntihinta ilman telakkaa on noin 700 euroa, minkä päälle saa näppäimistöstä ja lisäakusta pulittaa 170 euroa. Lopulta siis aivan liian lähelle tuhatta euroa kipuava laite on vain yksinkertaisesti liian kallis, jotta sen hankkimista voisi hyvällä omallatunnolla suositella. Toisaalta, kun tämän sukupolven tablettien hinnat jossain vaiheessa tipahtavat, voi VivoTabin löytää alelaarista vähemmän suolaisella hintalapulla, jolloin sen hankkimista kannatta harkita uudemman kerran. Laite on mahdollista löytää myös ulkomaisilta jälleenmyyjiltä hieman huokeampaan hintaan.

3G-yhteyksillä varustetusta mallista saa maksaa Suomessa satasen enemmän kuin testatusta. Sillä saa jo täysverisen läppärin, joka kuitenkin on selkeästi kykenevämpi laite. Verrokkina hinnalle voi pitää Microsoftin omaa Surface-tablettia, jonka Suomen myyntihinta julkaistiin hiljan: Surface RT:tä saa ostaa täällä hintaan 479 €.

Näyttö on laadukas, mutta resoluutio voisi olla nykystandardeilla jo suurempi.

Plussaa:
Akkukesto on telakan kanssa erittäin hyvä
Hyvä muotoilu ja mukava käyttää

Miinusta:
RT:n sovellusvalikoima
Ajoittainen kaatuilu

kommenttia 2

sidrend

Itse hankkisin ennemmin vastaavan laitteen täydellä windows 8:lla. Huomattavasti monikäyttöisämpi tuo ainakin olisi.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Taeco

^Intelin prosessorilla 16h käyttöajastsa saisi vain unelmoida...:) Mutta samaa mieltä olen kyllä.

"Tähän ja muutamiin muihin pieniin jumituksiin auttoi vain järjestelmän ”siivoaminen”, johon löytyy oma nappulansa Windowsin asetusten syövereistä. (Asetukset – Muuta tietokoneen asetuksia – Yleiset)"

Kuulostaapas käyttäjäystävälliseltä. Jos tuon joutui jo testin aikana tekemään useampaan otteeseen, niin ei hyvältä kuulosta. Tuota ei toivoisi joutuvansa tehdä edes kerran kuussa, saati sitten useampia kertoja viikossa.

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kun laitteen nimeksi tulee tablet, siihen on pakko laittaa 2 kameraa. Kaiken lisäksi parempi kamera tuhlataan laitteen takamukseen, joka useimmiten makaa syliä vasten. Siinähän Asukselle olisi heti yksi komponenttisäästö.

Kohtuu kevyestä käytöstäni johtuen en ole koskaan mielelläni maksanut edes läppäristä tuhatta euroa, saati sitten että tuollaisesta moisen summan menisin maksamaan.

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Kommentoi artikkelia