Esittelyssä Asus VivoTab RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Tekniikka ja muotoilu


Käyttöjärjestelmä: Windows RT
Suoritin: NVIDIA™ Tegra® 3 Quad-core / Icera410
Keskusmuisti: 2 GB DDR3L
Tallennustila: 64 GB / 3 vuotta ASUS WebStorage, microSD-korttipaikka
Näyttö: 10,1-tuumaa, 1366 x 768 IPS+
Kamerat: 8MP Auto-focus, LED-salama (1080p video)/ 2MP etukamera
Yhteydet: WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, (3G)
Liitännät: 2-in-1 audio (kuuloke/mic-in), micro HDMI, microSD-kortinlukija (SDXC)
Akkukesto: 9 tuntia / 16 tuntia telakan kanssa
VivoTab RT on keveähkö ja ohuehko. Painoa kertyy 525 g ja paksuutta 8,3 mm, mikä tekee siitä esimerkiksi ohuemman kuin monet älypuhelimet ja lisäksi kokonaisen millin laihemman kuin uusin täysikokoinen iPad. Tästä huolimatta sisään on saatu 25 Wh akku, jonka kanssa laitteelle luvataan 9 tunnin käyttöikä yhdellä latauksella. Akkukesto on Asuksen itse mittaamaa ja se on testattu toistamalla 720p videota kuulokkeiden kanssa.

Edestä laite on hyvin tavanomainen tabletti. Näyttöä ympäröivät parin sentin mustat reunat. Alla on kapasitiivinen Windows-näppäin ja yläreunassa etukamera. Laitteen laidoilta löytyvät virtapainike, standardi kuulokeliitäntä, äänenvoimakkuuden säädin, latausliitin (jonka kautta kulkee myös data), telakan kiinnitysreiät, telakan lukitus-/irrotusnäppäin sekä microSD-korttipaikka ja micro HDMI -portti. Etukamera on 2 MP tarkkuuksinen ja takakamerasta löytyy perinteiseksi käynyt 8 megapikseliä.

Laitteen takaosa on alumiininen ja yläreunassa on röpeliäinen muovireunus, joka tuntuu miellyttävältä sormenpäissä. Nokkelimmat ovat tässä vaiheessa jo huomanneet, että Asus ei ole muuttanut muotoilua paljoakaan aiemmista Transformer Pad -malleistaan.VivoTab RT:n TF600TG-malli tukee mobiiliyhteyksiä, mutta meidän testilaitteessamme niitä ei siis ollut.

Laitteeseen on mahdollista hankkia irrotettava näppäimistötelakka, jonka sisällä on lisäakku. Tämän avulla käyttökokemusta voi viedä lähemmän kannettavaa tietokonetta, minkä lisäksi akkukesto tuplaantuu. Näppäimistö on hieman pieni, mutta ymmärrettävästä syystä. Mukaan on saatu myös kosketushiiri, joka helpottaa navigointia työpöytänäkymässä ja esimerkiksi Office-ohjelmissa. Telakka lisää laitteeseen myös USB-paikan sekä toisen latausliittimen, sillä tabletin oma liitin peittyy telakkaan yhdistäessä niiden saumaan.10,1” IPS-näytön resoluutio on 1366 x 768 ja kuvasuhde 16:9. Katselukulmaksi luvataan 178 astetta, mikä ei ole aivan perätön lupaus. Näyttö on hyvin responsiivinen ja siinä on miellyttävä ja korkealaatuinen tuntuma. Sormenjälkiä se kerää ahnaasti, mutta se on kosketusnäyttöjen kollektiivinen pahe. Värit ovat kirkkaita ja kuva ensiluokkainen.

kommenttia 2

sidrend

Itse hankkisin ennemmin vastaavan laitteen täydellä windows 8:lla. Huomattavasti monikäyttöisämpi tuo ainakin olisi.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Taeco

^Intelin prosessorilla 16h käyttöajastsa saisi vain unelmoida...:) Mutta samaa mieltä olen kyllä.

"Tähän ja muutamiin muihin pieniin jumituksiin auttoi vain järjestelmän ”siivoaminen”, johon löytyy oma nappulansa Windowsin asetusten syövereistä. (Asetukset – Muuta tietokoneen asetuksia – Yleiset)"

Kuulostaapas käyttäjäystävälliseltä. Jos tuon joutui jo testin aikana tekemään useampaan otteeseen, niin ei hyvältä kuulosta. Tuota ei toivoisi joutuvansa tehdä edes kerran kuussa, saati sitten useampia kertoja viikossa.

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kun laitteen nimeksi tulee tablet, siihen on pakko laittaa 2 kameraa. Kaiken lisäksi parempi kamera tuhlataan laitteen takamukseen, joka useimmiten makaa syliä vasten. Siinähän Asukselle olisi heti yksi komponenttisäästö.

Kohtuu kevyestä käytöstäni johtuen en ole koskaan mielelläni maksanut edes läppäristä tuhatta euroa, saati sitten että tuollaisesta moisen summan menisin maksamaan.

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Kommentoi artikkelia