Esittelyssä Asus VivoTab RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Näppäimistötelakka


Näppäimistötelakka yhdistää kolme tärkeää lisäarvoa tuovaa toimintoa – lisäakun, USB-portin sekä tietysti itse fyysisen näppäimistön.

Lisäakku tuo vähintäänkin useamman lisätunnin käyttäaikaa käyttötavasta riippumatta. Tästä on suurta apua tien päällä liikkuvalle, varsinkin kun akku on kannettaviin tietokoneisiin tottuneelle hyvin luonnollisessa paikassa, eikä mikään varsinainen mukana roikkuva lisäkappale.USB-portti on hyvä lisä ja Windows-laitteiden vahvuus. Microsoftilla on kattava laitetuki ja myös RT-versio tukee esimerkiksi tulostimia, näppäimistöjä, hiiriä ja vaikkapa USB-äänilaitteita. Virallisesti tuetut tuotteet löytyvät Microsoftin sivuilta: http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/winrt/CompatCenter/Home.Itse näppäimistö on hyvän tuntuinen ja laadukas, vaikkakin moniin käsiin hyvin pieni. Tabletin koko rajoittaa myös näppäimistön kokoa, ja näppäimet ovat tästä johtuen aseteltu melko kapeasti etenkin korkeussuunnassa. Tämä jättää tietysti tilaa trackpadille. Fyysinen näppäimistö on huomattavasti näppärämpi käyttää kuin pelkkä näytöllä toimiva kosketusnäppäimistö.

Ajoittain laite harrasteli mystistä kaatuilua telakan irrottamisen yhteydessä.

kommenttia 2

sidrend

Itse hankkisin ennemmin vastaavan laitteen täydellä windows 8:lla. Huomattavasti monikäyttöisämpi tuo ainakin olisi.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Taeco

^Intelin prosessorilla 16h käyttöajastsa saisi vain unelmoida...:) Mutta samaa mieltä olen kyllä.

"Tähän ja muutamiin muihin pieniin jumituksiin auttoi vain järjestelmän ”siivoaminen”, johon löytyy oma nappulansa Windowsin asetusten syövereistä. (Asetukset – Muuta tietokoneen asetuksia – Yleiset)"

Kuulostaapas käyttäjäystävälliseltä. Jos tuon joutui jo testin aikana tekemään useampaan otteeseen, niin ei hyvältä kuulosta. Tuota ei toivoisi joutuvansa tehdä edes kerran kuussa, saati sitten useampia kertoja viikossa.

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kun laitteen nimeksi tulee tablet, siihen on pakko laittaa 2 kameraa. Kaiken lisäksi parempi kamera tuhlataan laitteen takamukseen, joka useimmiten makaa syliä vasten. Siinähän Asukselle olisi heti yksi komponenttisäästö.

Kohtuu kevyestä käytöstäni johtuen en ole koskaan mielelläni maksanut edes läppäristä tuhatta euroa, saati sitten että tuollaisesta moisen summan menisin maksamaan.

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Kommentoi artikkelia