Esittelyssä Asus VivoTab RT

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Esittelyssä Asus VivoTab RT


Saimme testiin Asuksen VivoTab RT:n (TF600T), joka nimensä mukaisesti on siis ARM-pohjainen tabletti ja käyttää Microsoftin mobiililaitteille tarkoitettua, hieman riisuttua Windows RT –järjestelmää. Ulkoisesti Windows RT muistuttaa käytännössä kaikin tavoin Windows 8:aa, mutta se ei esimerkiksi pyöritä normaaleja Windows-sovelluksia vaan sille on omat ohjelmansa.VivoTabissa on perinteinen tablettiosa, minkä lisäksi erikseen saatavissa, mutta jollain perustavanlaatuisella tavalla laitteeseen kuuluva näppäimistötelakka. Ilman sitä tabletti on tavanomainen Windows-kone, mutta telakan kanssa akkukesto pitenee ja fyysinen näppäimistö tuo paljon läppärin tuntua muuten lasiseen kokemukseen.

kommenttia 2

sidrend

Itse hankkisin ennemmin vastaavan laitteen täydellä windows 8:lla. Huomattavasti monikäyttöisämpi tuo ainakin olisi.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Taeco

^Intelin prosessorilla 16h käyttöajastsa saisi vain unelmoida...:) Mutta samaa mieltä olen kyllä.

"Tähän ja muutamiin muihin pieniin jumituksiin auttoi vain järjestelmän ”siivoaminen”, johon löytyy oma nappulansa Windowsin asetusten syövereistä. (Asetukset – Muuta tietokoneen asetuksia – Yleiset)"

Kuulostaapas käyttäjäystävälliseltä. Jos tuon joutui jo testin aikana tekemään useampaan otteeseen, niin ei hyvältä kuulosta. Tuota ei toivoisi joutuvansa tehdä edes kerran kuussa, saati sitten useampia kertoja viikossa.

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kun laitteen nimeksi tulee tablet, siihen on pakko laittaa 2 kameraa. Kaiken lisäksi parempi kamera tuhlataan laitteen takamukseen, joka useimmiten makaa syliä vasten. Siinähän Asukselle olisi heti yksi komponenttisäästö.

Kohtuu kevyestä käytöstäni johtuen en ole koskaan mielelläni maksanut edes läppäristä tuhatta euroa, saati sitten että tuollaisesta moisen summan menisin maksamaan.

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Kommentoi artikkelia