Asus ROG G20 ja Swift PG278Q – Pelaajien Tasavalta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Loppuyhteenveto





ROG G20



Asus on onnistunut luomaan G20:sta monin puolin varsin onnistuneen kompaktin SFF-tehokokoonpanon. G20 mahduttaa vain hiukan pelikonsolia suurempaan pakettiin todella paljon suorituskykyä ja ominaisuuksia, eikä kokonaisuudesta ole paljoa pahaa sanottavana. G20 on pienestä koostaan huolimatta saanut mahdutettua tehokokoonpanon sisäänsä, ja saman kokoiseen pakettiin olisi harrastajalla hyvin vaikea mahduttaa yhtä paljon rautaa ja ominaisuuksia.

Asus on myös panostanut G20:n kotelon ulkonäköön, ja säädettävä ledivalaistus on varsin mukava ominaisuus, jolla saa annettua koneelle oman viimeisen silauksen. Toki Asus on pitäytynyt G20:n muotoilun osalta omassa ROG-designissaan, joka ei välttämättä vastaa kaikkien makua, varsinkaan jos kompaktia konetta ollaan suunnittelemassa peliluolan sijasta olohuoneeseen.

SFF-kokoonpanon suurimmiksi ongelmiksi jäävät lähinnä komponenttien päivitettävyyden vaikeus sekä komponenttien jäähdytys. Vaikka G20:n jäähdytysjärjestelmä suoriutuukin tehtävästään hyvin, on GeForce GTX 780 näin tiiviiseen pakettiin äärirajoilla, ja Boost-kellotaajuksista voi vain unelmoida. Sopivampi pari G20:lle olisikin GeForce GTX 980:n kaltainen tehonkulutukseltaan maltillisempi kortti.

Valmiskokoonpanoa etsivälle G20 on epäilemättä suosituksen arvoinen, varsinkin jos tarvetta on löytää kompakti PC, josta löytyy samalla riittävästi tehoa uusimmille peleille. Asuksen kahden vuoden noutotakuu takaa myös sen, ettei koneen vikaantuessa tarvitse lähteä itse kaivautumaan koneen syövereihin.

ROG Swift PG278Q



Asus ROG Swift PG278Q lunastaa lupauksensa, ja tarjoaa pelaajalle tämän hetken eittämättä parhaan näytön uusimmilla herkuilla. G-Sync tekee parhaimmillaan tökkivästä ja repeilevästä pelikuvasta sulavan ja nautinnollisen. Parhaan vaikutuksen teki Watch Dogs, joka on tunnettu suorituskykyongelmistaan. ROG G20:n ja G-Syncin kanssa pelin sulavuus oli ensimmäistä kertaa siedettävällä tasolla allekirjoittaneen 60 FPS:n Vsync-ruudunpäivitykseen tottuneille silmille.



G-Syncistä on iloa 30-144 FPS:n välimaastossa, mutta ongelmitta se ei kuitenkaan vielä selviydy. Monet pelit eivät kaikissa tilanteissa suostu edes 30 FPS:n tasolle, mikä aiheuttaa välkkymisongelmia. Lisäksi jotkin pelit voivat olla nirsoja G-Syncin suhteen myös ruudunpäivityksen ollessa korkeampi. Tämä on epäilemättä alue, jota Nvidia voi jatkossa yrittää parantaa ajurituen muodossa.

Useimpia 800 euron hintaisen näytön ostoa harkitsevia mietityttänee PG278Q:n käyttämä TN-paneeli, eikä suotta, sillä aiemmin TN-paneelit ovat uhranneet paljon kuvanlaatua verrattuna kalliimpiin IPS-paneeleihin. Asuksen käyttämä uudempi paneeli on kuitenkin astetta laadukkaampi, ja selviytyy peruskäytöstä ilman suurempia ongelmia. Sitä vaivaa edelleen rajatummat katselukulmat, mutta suoraan edestä katsottuna kuva pysyy kuitenkin pelikäyttöön varsin hyvällä tasolla. Lisäksi testikappaleessa ei havaittu häiritsevää taustavalon epätasaisuutta, joskin tämä on näytössä yleensä varsin yksilökohtainen ominaisuus.

Kokonaisuudessaan Asus ROG Swift PG278Q on kuitenkin erinomainen näyttö, joka nostaa rimaa pelinäyttöjen osalta korkealle. Samalla se kuitenkin vaatii käytetyltä PC:ltä paljon suorituskykyä. Asus ROG G20 tarjoaa riittävästi suorituskykyä 2560x1440-resoluutiolle varsin kompaktissa paketissa, mutta sitäkin tehokkaampaa rautaa tarvitaan jatkossa 144 FPS:n saavuttamiseksi korkeilla kuvanlaatuasetuksilla

kommentti 1

Carbonfiber_Dragon

Itselläni on tällainen ja voin sanoa, että pitää aivan hirveätä meteliä jos tekee mitään raskaampaa kun katselee videoita.

Lisäksi jäähdytys ei pelaa läheskään rittävästi, eikä parempia osia omantietoni mukaan ole saatavilla mistään. Paremmilla osilla tarkoitan lähinnä koteloon sopivia lisäpuhaltimia, prossu jäähdytintä ja tehokkaampaa poweria.

Jos joku sattuu tietämään asiasta enemmän niin, vinkit ovat tervetulleita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. syyskuuta, 2016 @ 21:41

Kommentoi artikkelia