Asus ROG G751JY – Pelikannettava G-Syncillä?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppuyhteenveto

Asus G751JY jatkaa edelleen tutulla linjalla, joka nähtiin ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten arvostellun G75VW-mallin aikoihin. 17,3-tuumaisella näytöllä varustettu kannettava on edelleen sama rakenteeltaan laadukas kannettava, joka mahduttaa sisäänsä markkinoiden tehokkainta mobiilirautaa pitäen sen samalla suhteellisen viileänä ilman tarvetta peltoreille. Nvidian GTX 980M ja Intelin Core i7-4860HQ takaavat työpöytäluokan pelisuorituskyvyn, ja Intel Xtreme Tuning Utilityn avulla suorittimesta saadaan vielä viimeiset mehut ulos ilman, että lämmöntuotto muodostuu ongelmaksi. Kokonaisuudessaan G751JY ei jää kaipaamaan mitään suorituskyvyn puolesta.

Merkittävimmät plussat löytyivät kuitenkin kannettavan näytön osalta. 1920x1080-resoluution IPS-paneeli toimii jo suorilta 75 Hz taajuudella uudemmilla ajureilla, ja kellottui helposti 100 Hz virkistystaajuudelle. Lisäksi Nvidian vuotaneilla ajureilla kyseessä on mahdollisesti yksi maailman ensimmäisiä G-Sync-kannettavia. Tukea G-Syncille ei ole kuitenkaan virallistettu, joten nähtäväksi jää muuttuuko G751JY koskaan täysin tuetuksi G-Sync-kannettavaksi.

Testaamamme G751JY oli Asuksen esituotantomalli, joten se poikkeaa hieman Suomen markkinoilta saataviin malleihin verrattuna. Testimallissa oli käytössä massiiviset 32 gigatavua muistia, mutta missään vaiheessa testausta muistinkäyttö ei ylittänyt 8 gigatavua. Jos jostain syystä haluaa kuitenkin, että kannettavaansa saa päivitettyä 32 gigatavuun, onnistuu se vain, jos käytössä on jo 16 gigatavun muistilla varustettu malli, sillä käyttäjän vaihdettavissa on vain kaksi muistipaikkaa neljästä. Myös SSD-asemien osalta M.2-aseman asennusta miettivän kannattaa hoksata, että asennuspaikka vaatii erillisen sovittimen, joka ei tule mukana malleissa joihin ei ole jo ennestään asennettu M.2-asemaa. Samaan paikkaan mahtuu kuitenkin perinteisempi 2,5" SSD-asema ilman sovitinta.Suomen markkinoilta löytyvistä malleista yleisin vaikuttaisi tällä hetkellä olevan i7-4710HQ:lla ja 8 gigatavun muistilla varustettu versio, josta löytyy yleensä 1 Tt kiintolevy. Myös 240 Gt M.2 SSD-asemalla varustettuja malleja on tarjolla jopa samaan hintaan. Tämä malli edustaneekin kuluttajille parasta arvoa, sillä suuremmasta muistimäärästä ei ollut pelikäytössä hyötyä, ja i7-4860HQ ei nimestään huolimatta ole juurikaan i7-4710HQ:ta nopeampi suoritin. Alimmillaan 1699 euron hinnalla tämä kokoonpano on erittäin kilpailukykyinen muihin saman hintaluokan pelikannettaviin verrattuna. G751-sarjassa on myös edullisempia JT- ja JM-malleja GTX 970M ja 860M -näytönohjaimilla, mutta varsinkin edellisen sukupolven 860M-mallin suorituskyky on merkittävästi heikompi, ja GTX 980M on parhaimmillaan noin 30% nopeampi kuin GTX 970M.


Nopeasti:+ Laadukas rakenne ja näppäimistö
+ Erinomainen näyttö 100 Hz virkistystaajuudella
+ Mahdollisesti G-Sync tuettu jatkossa
+ Tehokas suoritin
+ Tehokas näytönohjain
+ Rasituksessa hiljainen
+ Nopea M.2 SSD
+ Hyvät päivitysmahdollisuudet

- Kookas
- Akku ei vaihdettavissa
- Mallista riippuvat muistien ja SSD-asemien päivitysmahdollisuudet
- Kaiuttimien äänentoistossa ongelmia
- Melutaso idle-tilassa
- Makronäppäinten sijoittelu ESC-näppäimen yläpuolelle

Kommentoi artikkelia