Asus ROG G751JY – Pelikannettava G-Syncillä?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Suorituskyky, akkukesto ja melutaso
3DMark Fire Strike ja suorittimen ylikellotus

G751JY:n käyttämää Intelin Core i7-4860HQ -suoritinta voi myös säätää hieman Xtreme Tuning Utilityn avulla nostamalla Turbokertoimia perusasetuksia kaksi pykälää korkeammalle. Näin ollen suorittimen kellotaajuus nousee 3,6 GHz tasolle neljää ydintä käytettäessä, ja maksimissaan 3,8 GHz yhdellä ytimellä. Ylikellotusta testattiin XTU-sovelluksen lisäksi myös Dragon Age: Inquisition -pelisession voimin, eikä suoritin tai näytönohjain päässyt ylikuumenemaan tai tiputtamaan kellotaajuuksia pidemmässäkään rasituksessa.Asus G751JY suoriutui Fire Strike -testistä korkein pistein (8501), mikä ei ole kaukana allekirjoittaneen omasta pöytäkoneesta (9989 pistettä), josta löytyy ylikellotettu i5-2500K sekä GTX 970.Testaamassamme esituotantomallisa on myös käytössä Samsungin M.2-liitäntäinen 256 Gt SSD-asema, joka toimii käyttöjärjestelmälevynä. CrystalDiskMarkin tulosten perusteella M.2-liitäntä mahdollistaa perinteistä Sata-liitäntää selvästi paremmat luku- ja kirjoitusnopeudet. Kaikissa malleissa ei ole valmiina M.2-asemaa, mutta sellaisen voi asentaa jälkikäteen 2,5" asemapaikkaan. Valitettavasti M.2-asema tarvitsee itselleen alumiinisen sovitinkehikon, jota ei ilmeisesti tule mukana malleissa, joissa M.2 SSD-asemaa ei ole esiasennettu.

Ryse: Son of Rome

Ryse on yksi tämän hetken näyttävimmistä ja samalla myös vaativimmista PC-peleistä. Tästä huolimatta G751:n käyttämä GTX 980M suoriutui high-asetuksista 1920x1080-natiiviresoluutiolla kiitettävästi 56 FPS:n keskiarvolla.

Dragon Age: Inquisition

Myös DA: Inquisition toimii erinomaisesti G751:llä. Kiersimme pelin Skyhold-aluetta parin minuutin ajan Ultra-asetuksilla 1920x1080-resoluutiolla, ja ruudunpäivityksen keskiarvoksi saatiin 55 FPS. Ultra-asetus käyttää jo 2xMSAA-asetusta, jonka voisi myös jättää pois 60 FPS:n saavuttamiseksi. Kaikki pelin alueet eivät ole kuitenkaan pelkästään riippuvaisia näytönohjaimen suorituskyvystä, vaan pullonkaula löytyy jostain muualta.

Far Cry 4

Ubisoftin uusin Far Cry -sarjan peli on kerännyt mainetta nykivänä pelinä edeltäjiensä tapaan. Käytössä on sama jatkojalostettu Dunia Engine -pelimoottori, josta ei ilmeisesti ole edelleenkään saatu korjattua ruudunpäivityksen tahdistusongelmia. Asuksen kannettava selviytyy kuitenkin ruudunpäivityksen osalta ongelmitta Ultra-asetuksilla keskiarvon ollessa 68 FPS. G-Syncin myötä pelin nykiminen ei myöskään häiritse läheskään yhtä paljon.


Akkukesto ja Nvidia Battery Boost

G751JY mahduttaa sisäänsä 6000 mAh akun, jolla saatiin pelattua reilun tunnin mittainen (1:09 akkuvaroitusmerkkiin) sessio Dragon Age: Inquisitionia, kun käytössä oli Nvidian Battery Boost -tekniikka, joka rajoittaa ruudunpäivityksen 30 FPS:n tasolle. Akkua ei voi valitettavasti vaihtaa helposti, mutta toisaalta työpöytäkoneen korvikkeena laite lienee harvemmin kovin kaukana pistorasiasta.

MelutasoG751JY:n kookkaat jäähdytysaukot puhkuvat ulos kuumaa ilmaa varsin tehokkaasti, ja sisälle mahdutetut tehokas suoritin ja näytönohjain pysyvät kohtuullisen viileinä rasituksessakin. Ääniprofiili on rasituksessa kiitettävä, eikä havaittavissa ollut ärsyttävää tuulettimien vinkumista. Valitettavasti työpöydällä idle-tilassa tuulettimet eivät koskaan lopeta puhkumistaan, joten laite pitää aina korvin kuultavaa suhinaa. Osa tästä saattaa johtua siitä, ettei käytössä ole Optimus-tekniikkaa, joka vaihtaisi työpöydällä Nvidian näytönohjaimen pois päältä ja siirtyisi käyttämään integroitua piiriä.

Kommentoi artikkelia