ASRock P67 Transformer: P67 LGA1156-yhteensopivana

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

”Ystävällismielinen” kilpailu


ASRockin P67-pohjainen LGA 1156-ratkaisu on kahden sukupolven tekniikan keskikohta, joten on loogista verrata sitä molemman puolen tuotteisiin. Ensiksi mukaan otettiin yksi uusimmista P55-emolevyistämme eli ASRockin P55 Extreme4 jotta voidaan verrata P55-piirisarjaa P67-piirisarjaan säilyttäen muut osat identtisinä.



Yhden emolevyvalmistajan tuotteissa pysyttelyn pitäisi parantaa yhtenäisyyttä testien välillä ja P55 Extreme4 on paras näkemämme ASRockin tuote.

Kukaan ei silti osta päivitettyä emolevyä jos vaikuttaa siltä, että käytössä oleva vanhempi LGA 1156 –pohjainen prosessori on menettänyt tarkoituksenmukaisuutensa suorituskyvyn osalta. ASRockin P67-Extreme6 –emolevyn avulla voimme testata miten paljon paremmin uusi piirisarja suoriutuu kun se yhdistetään toisen sukupolven prosessorin kanssa.



Edellisen sukupoven ja seuraavan sukupolven alustojen asettaessa rajat ASRockin uuden välimallin emolevyn testaukselle, meidän piti vielä löytää kaksi prosessoria, joiden avulla testi voitaisiin suorittaa reilulla tavalla. Ainut käsillä olea seuraavan sukupolven prosessori oli neliytiminen Core i5-2500K ja reiluuden vuoksi meidän oli pakko kaivautua syvälle varaosakopan uumeniin, jotta löytäisimme samoilla ominaisuuksilla varustetun LGA 1156 –mallin.



Molemmat prosessorien kellotaajuudet asetettiin samoihin lukemiin, vaikka vanhemman prosessorin osalta se ei ollut helppo tehtävä. Rehellisesti sanottuna tämä Core i5-750 on melkoinen suutari ja sen saaminen vakaaksi 4,0 GHz tasolla vaati korkeita jännitteitä ja matalia lämpötiloja. Tämän tuloksena ainut epäreilu tulos saattaa olla siis tehonkulutuslukemat, jonka me pidämme mielessä kun hyötysuhdetta mitataan.

Kommentoi artikkelia