ASRock P67 Transformer: P67 LGA1156-yhteensopivana

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

LGA 1156 P67-alustalla? Tässä on P67 Transformer


Intel halusi saada aikaan kustannustehokkaimman, tilatehokkaimman ja energiatehokkaimman mahdollisen ratkaisun ja päätti hylätä normaalisti erillisenä piirinä emolevyllä löytyvän kellotaajuusgeneraattorin ja integroida sen suoraan piirisarjaan. Tämä on aiheuttanut ongelman halpojen osien ylikellotuksesta kiinnostuneiden keskuudessa, sillä P67:n kellogeneraattori ei voi ”avata” kertoimia muiden laitteiden, kuten USB 2.0 ja SATA 6.0 Gb/s –ohjainten osalta. Tämän vuoksi BCLK-taajuuden muuttaminen ylikellottaa myös muita järjestelmän osia, jotka eivät yksinkertaisesti kykene siihen. Enenmmän tietoa Sandy Bridge –alustan ylikellottamisesta löytyy link ] Bridge –julkaisuartikkelista.

Jokainen Sandy Bridge –prosessoreiden ylikellottamisesta kiinnostunut joutuu maksamaan korkeamman hinnan kerroinlukitsemattomista Extreme Edition – tai K-sarjan prosessoreista, jos haluaa saada aikaan enemmän kuin hienoisen kellotuksen. Erilaisen prosessorin kellosignaalin toteutuksen lisäksi P67:n DMI-rajapinta on samanlainen kuin edeltäjässään P55-piirisarjassa.

ASRock huomasi, että molemmat käyttivät samanlaista signaalia ja ryhtyi lisäämään P67-piirisarjaa perinteiseen P55-emolevyn komponenttivalikoimaan. ASRockin faneille lopputulos näyttää erittäin" >link ] tutulta.Kun kyseessä on eri sukupolvea olevien komponenttien yhdistely, ASRock aloittaa yleensä ensimmäisenä ja lopettaa viimeisenä. Sama yhtiö joka päihitti kilpailijansa USB 3.0 –etupaneelin liitinten suhteen on nyt viimeinkin hylännyt Windows XP –käyttäjät jättämällä pois perinteisen diskettiaseman liitännän (joka helpottaa AHCI-ajureiden asentamista XP:n tapauksessa). Tallella on kuitenkin vielä vanha Ultra ATA –liitin. Olen varma, että jostain varastoistamme löytyy LS-120-asema joka siihen sopii…Suurin ongelma P67 Transformerissa on toista näytönohjainta ja CrossFire/SLI-kokokoonpanoa varten tarvittava toisen PCIe x16 –paikan puute. Tämän toisen pitkän korttipaikan tilalla on ASMedian oma AMS1083 PCIe-liitännän vanhaksi PCI-paikaksi muuttava liitäntä sillä Intel päätti viimein luopua PCI-väylän tuesta P67 Express –piirisarjalla. Näiden ominaisuuksien lisäksi emolevyltä löytyy asennusreiät kolmannen osapuolten LGA 775 –jäähdytinten kiinnittämiselle, jotta päivitys olisi mahdollisimman helppo vanhojen järjestelmien omistajille, ainakin niin kauan kun he eivät odota vanhojen järjestelmiensä sisältävän AHCI- tai RAID-ajureita. Windows XP –käyttäjille on edelleen mahdollista asentaa P67:n ajurit mukaan asennus-CD:lle.

Kommentoi artikkelia