Arvostelussa Samsung Galaxy Note 8.0

Artikkelin kirjoittaja: Sami Koivunen | 1 kommentti

Ohjelmistot


Mukana tulevan S pen -kynän tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta vähintään se tarjoaa vaihtoehdon tavalliseen sormiselailuun. Lisäksi testikäytössä muistiinpanojen kirjoittaminen kynällä on usein hauskempaa, kuin kosketusnäytön tunnottoman näppäimistön käyttö. Kynän käytössä on havaittavissa pientä viivettä, mutta ei mitään, mikä estäisi peruskäyttöä. Tabletti tunnistaa kynän jo ennen fyysistä kontaktia tablettiin.


Käyttöliittymän perustana on Samsungin TouchWiz, joka sisältää jo oletuksena enemmän tai vähemmän tarpeellisia sovelluksia. Aikaisempaan verrattuna TouchWizin voi kuitenkin sanoa kehittyneen. Note 8.0:n käyttöliittymän käyttö on nopeaa ja Samsungin laitteisiin tottuneelle yllättävän sujuvaa.


Painamalla fyysistä valikkopainiketta pari sekuntia Galaxy Note 8.0 käynnistää Google Now -sovelluksen ja tehtävienhallinnan. Painamalla valikkopainiketta nopeasti kaksi kertaa aukeaa Samsungin S Voice -sovellus, joka on vastaus Applen Siri-äänentunnistussovellukselle. S Voice toimii myös kynällä ja tunnistaa ääntä hyvin hiljaisessa ympäristössä. Toisaalta on vaikea nähdä tilanteita, joissa tabletin ääniohjauksesta olisi mitään hyötyä.

Kosketuksella toimivalla takaisin-painikkeella on mahdollista avata näytön vasempaan reunaan ilmestyvä pikavalintasovellus, jonka sisältö on käyttäjän säädeltävissä. Työkalun avulla voi hyödyntää Samsungin moni-ikkuna-ominaisuutta, joka mahdollistaa muistiinpanojen tekemisen samaan aikaan, kun katselee esimerkiksi YouTube-videoita.

kommentti 1

AhKeefas

Ei ihan mastu puvun takin povitaskuun, joten odotellaanpa sitten
Samsung Galaxy note II:sta
iPhone 6 Maxia ja
Nokia Lumia Phablettia
ja kaikki tietysti Full HD-resoluutiolla ja sopivasti Jouluksi
Unelmoinko turhia?

Kommentoi artikkelia