Arvostelussa Samsung Galaxy Note 8.0

Artikkelin kirjoittaja: Sami Koivunen | 1 kommentti

Tekniikka ja muotoilu


Samsung Galaxy Note 8.0 on näytöltään kahdeksantuumainen TFT LCD resoluutiolla 1280x800. Tabletin ulkoiset mitat ovat 210.8x135.9x8 mm. Näyttö kykenee näyttämään 189 pikseliä tuumaa kohti, joka on hyvin kilpailukykyinen. Tabletista on saatavilla Suomessa sekä WiFi että 4G-versiot. Puhelinversio käyttää microSIM-korttia. Hintaa 4G-ominaisuudelle kertyy kirjoitushetkellä noin 250 euroa ylimääräistä perusmallin maksaessa noin 400-450 euroa.


Laite on Samsungin tyylille uskollisesti ulkoisesti muovinen, mutta silti kestävän oloinen. Tabletista löytyvä S pen on sijoitettu kätevästi osaksi tablettia ja on aina helposti saatavilla. Ulkoisesti laite muistuttaakin hyvin paljon älypuhelinta. Note 8.0:n kamerat on sijoitettu älypuhelimista tutulla tyylillä, eli etupuolella Samsung-logon viereen ja takana keskelle laitetta tabletin yläosassa.

Tabletin oikealta reunalta löytyy virtapainike ja äänensäätöpainikkeet. Näiden alapuolelta on infrapunalähetin, joka mahdollistaa Note 8.0 käyttämisen kaukosäätimenä. Yläreunassa on 3,5mm audioliitäntä ja vasemmalla reunalla microSD-liitäntä. Alhaalta löytyy microUSB v2.0.

Galaxy Note 8 -tabletin käytön eräitä ongelmia on vahingossa tehtyjen painallusten määrä. Samsungin tabletti korostaa ongelmaa, sillä alareunan toimintapainikkeet on sijoitettu lähelle toisiaan ja hipaisulla toimivat asetus- ja takaisin-painikkeet aktivoituvat herkästi tablettia pyöritellessä. Erityisen ongelmallista tämä on tabletin ollessa vaakasuunnassa ja käsien ollessa tabletin reunoilla. Esimerkiksi videon katselu on alkuun ongelmallista juuri tämän takia.

Kuvassa vasemmalla Galaxy Note 8.0 ja oikealla Samsung Galaxy S4

Galaxy Note 8.0 kameroina on viiden megapikselin takakamera ilman salamaa ja 1,3 megapikselin videopuhelukamera. Kamerassa on automaattitarkennus ja mahdollisuus 1280x720 tarkkuuksiseen videoon. Käytännössä kamera on todella heikko ja hyvän kuvan saaminen on lähes mahdotonta. Tabletin isolla näytöllä kuvien ottaminen on näyttävää, mutta toisaalta naurettavaa.

Kamerasta näkee selvästi, että se on olemassa vain, koska se on pakollinen, eikä siihen ole panostettu yhtään sen enempää. Kuvaus Note 8.0:n kameralla kannattaa vain, jos saatavilla ei ole edes huonointa pokkaria tai keskitasoista kamerapuhelinta.

Ylempänä takakameralla otettu kuva ja alempana etukameralla otettu.

kommentti 1

AhKeefas

Ei ihan mastu puvun takin povitaskuun, joten odotellaanpa sitten
Samsung Galaxy note II:sta
iPhone 6 Maxia ja
Nokia Lumia Phablettia
ja kaikki tietysti Full HD-resoluutiolla ja sopivasti Jouluksi
Unelmoinko turhia?

Kommentoi artikkelia