Arvostelussa Intel Core i7-3770K

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Päivitettyä: Quick SyncSandy Bridgen julkaisun myötä Intel esitteli salaisen aseensa: Quick Syncin. Viiden vuoden ajan kehitetty ominaisuus yllätti AMD:n ja Nvidian, ja niiltä kului vuosi vastata Intelin haasteeseen. AMD:n vastine on Video Codec Engine ja Nvidian vastine on NVEnc.AMD:n ratkaisu on kuitenkin edelleen kateissa neljä kuukautta HD 7000-sarjan julkaisun jälkeen. Pakkaaminen Radeonilla on tehtävä toistaiseksi varjostinyksiköillä, varta vasten tehdyn logiikan istuessa tyhjän panttina ajureiden puuttuessa.

NVEnc on jo toimintakunnossa, ja GeForce GTX 680 ohittaa Intelin ensimmäisen sukupolven Quick Sync -toteutuksen.Nvidian voitto oli kuitenkin lyhytkestoinen. HD Graphics jättää muut selvästi taakseen - myös MediaEspresson laatuasetuksella.Arcsoft MediaConverter tukee Quick Synciä, mutta viimeisin versio ei käyttäydy hyvin AMD:n tai Nvidian ratkaisuilla.

Kuinka tässä onnistuttiin?

Viime vuonna ennen Sandy Bridgen julkaisua IDF:ssä Tri. Hong Jiang, Intelin johtavan media-arkkitehti, esitteli Quick Syncin toteutusta Sandy Bridgessä. Tänä vuonna hän esitteli Ivy Bridgen tuomia parannuksia. Fokus oli Jiangin mukaan yksinomaan suorituskyvyssä. Nopeampi prosessointi mahdollistaa laadukkaampien suodattimien käytön. Lisäksi se nopeuttaa työkuorman valmistumista, ja näin ollen myös palauttaa lepotilaan nopeammin ja säästää sähköä.

EU-yksiköiden lisääminen auttaa suorituskyvyssä, kuten myös dedikoitu L3 ja Media Samplerin suoritustehon kasvatus. Koska arkkitehtuuri uudelleen organisoitiin skaalautuvammaksi, 3D-suorituskykyä ja mediasuorituskykyä voidaan parantaa myös jatkossa.Multi-Format Codec Engine (MFX) tulee suoraan Sandy Bridgestä, mahdollistaen laitteistopohjaisen H.264, VC-1 ja MPEG-2 -purkamisen ja H.264-pakkauksen. Intel uudisti ilmeisesti kontekstiadaptiivisen ja muuttujapituisen pakkauksen sekä kontekstipohjaisen adaptiivisen binääriaritmetiikkapakkauksen moottorin - sanahirviöitä joilla yritetään ilmaista häviöttömään pakkaukseen liittyviä tekniikoita.Intel odottaa myös korkeampien resoluutioiden tulevan tarjolla Ivy Bridgen elinaikana, joten se on lisännyt tuen 4096x4096 videonpurulle. Itse asiassa Jiangin mnukaan MFX voi purkaa useita 4K-lähteitä yhtä aikaa.Ivy Bridgen purkuominaisuuksien lisäksi mediaryhmä pyrki parantamaan myös pakkausta. Intelin mukaan sen uusi laitteistopohjainen pakkaus saavuttaa saman laadun kuin ohjelmistopohjainen pakkaus. Viime vuonna tehtyjen testien perusteella jokainen laitteistopohjainen ratkaisu uhrasi jonkin verran laatua puhtaaseen ohjelmistopohjaiseen pakkaukseen verrattuna. Kolmen uuden transkoodausteknologian myötä meillä onkin paljon uutta testattavaa tämän asian tiimoilta.

kommentti 1

KalikoJak

Toivottavasti julkaisevat myös ilman näytönohjainta olevan version kohtuullisen ajan kuluttua, toisin kuin edellisessä sukupolvessa.

Koska edelleen pienempi virrankulutus, lämpö ja hinta.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

Kommentoi artikkelia