Arvostelussa Intel Core i7-3770K

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Ivy Bridgen muistiskaalaus


 
Ivy Bridgen muistien kellotusvaraa on selkeästi kehitetty, ja sille on annettu rakeisempia asetuksia. Teoriassa muistikaistan skaalaus ylöspäin vaikuttaa integroituun näytönohjaimeen merkittävästi (näin kävi ainakin AMD A8-3850:n tapauksessa). Kannattaako siis käyttää rahojaan nopeampaan muistiin?
Käytännön suorituskyky ei skaalaudu yhtä hyvin kuin teoriassa, sillä muistikaista ei ole pahin pullonkaula.

Jos käytät Ivy Bridgeä erillisnäytönohjaimen kanssa, onko muistilla tässä tapauksessa väliä? WinRAR on tunnetusti herkkä muistikaistan muutoksille, ja se osoittaa selvästi missä vaiheessa muistikaistaa on riittävästi.


 
DDR3-1600 on selvästi järkevä vaihtoehto, ja DDR3-1866 nostaa vielä suorituskykyä jonkin verran, mutta sitä nopeasta muistista ei ole hyötyä.Toisaalta hyvin säikeistetyissä laskentasovelluksissa nopeammasta muistista ei ole juurikaan hyötyä.

kommentti 1

KalikoJak

Toivottavasti julkaisevat myös ilman näytönohjainta olevan version kohtuullisen ajan kuluttua, toisin kuin edellisessä sukupolvessa.

Koska edelleen pienempi virrankulutus, lämpö ja hinta.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

Kommentoi artikkelia