Arvostelussa Intel Core i7-3770K

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: medianpakkaus

Lame on jälleen yksisäikeinen sovellus, joka tarjoaa parhaan tuloksen Ivy Bridgelle, jolla on korkein kellotaajuus ja paras IPC-teho.Samoin käy myös iTunesissa. Osa Sandy Bridgeistä vaihtaa paikkaa, mutta erot ovat hyvin pieniä.Ivy Bridgen tuoma suorituskyky voidaan karakterisoida seuraavasti: kevyesti säikeistetyt sovellukset suosivat Ivyä samalla kellotaajuudella, kun taas säikeistetyissä sovelluksissa Sandy Bridge-E voittaa, kunhan sillä on enemmän ytimiä.

Core i7-3820 jätettiin tästä artikkelista väliin, sillä sitä ei voi oikeastaan suositella kenellekään edes ennen Ivyn julkaisua. Jos on valmis tuhlaamaan Sandy Bridge-E -alustaan, kannattaa valita kuusiytiminen suoritin. Jos tälle ei ole tarvetta, Z68-alustan Sandy Bridge on parempi ostos.

MainConcept on esimerkki tästä. Suurempi hyppy tapahtuu kun siirrytään AMD:n suorittimiin ja 2550K:hon.Samaan lopputulokseen päädytään HandBrakessa. Intelin kuusiytimiset tarjoavat rahalleen vastinetta, mutta neliytiminen Ivy Hyper-Threading -tuella ovat selvästi edullisempi vaihtoehto.

kommentti 1

KalikoJak

Toivottavasti julkaisevat myös ilman näytönohjainta olevan version kohtuullisen ajan kuluttua, toisin kuin edellisessä sukupolvessa.

Koska edelleen pienempi virrankulutus, lämpö ja hinta.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

Kommentoi artikkelia