Arvostelussa Intel Core i7-3770K

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: SiSoftware Sandra 2012

Sandra on PCMarkiin ja 3DMarkiin verrattuna synteettisempi testi, ja ottaa enemmän potentiaalia jokaisesta suorittimesta. Kuusiytimiset Sandy Bridge-E -suorittimet antavat parhaan tuloksen aritmetiikkatestissä, ja Ivy Bridgen IPC-kehitys antaa sille pienen etumatkan Core i7-2700K:n verrattuna.Multimediatestin tulokset on jaettu kahteen kaavioon, sillä Phenom II ei tue AVX:ää. Kokonaislukuteho on AMD:n FX:n erikoisuus, kiitos sen kahdeksan kokonaislukuytimen. Liukulukulaskenta ei vuorostaan ole yhtä vakuuttavaa, johtuen jaetuista resursseista AMD:n arkkitehtuurissa.AVX-käskyjen ansiosta kahdeksanytiminen FX päihittää Core i7-3770K:n kokonaislukutesteissä. Liukulukutesteissä käy sen sijaan päin vastoin, ja FX:n neljä liukulukuydintä ei pysy Intelin perässä.Laitteistopohjainen AES-kryptaus ja dekryptaus Ivy Bridgessä, Sandy Bridgessä ja Bulldozerissa mahdollistaa datan käsittelyn niin nopeaan kuin sitä jaksetaan tuottaa. AES256-tulokset skaalautuvat siis muistikaistan mukaan. SHA-hashaus on paljon hitaampi prosessi, jonka hoitaa parhaiten kuusiytimiset Sandy Bridge-E -prosessorit.Yllä ovat muistikaistatulokset, jotka tukevat kryptografiatestin tuloksia. DDR3-1600 -nopeudella Ivy Bridgellä ei ole juurikaan etua Sandyyn verrattuna, vaan se itse asiassa häviää hieman suoritustehossa.SiSoftware päivitti Sandra 2012:n SP4-versioon arvostelua tehtäessä, mutta koska testit oli jo ajettus SP3-versiolla, päätimme pysyä siinä. Testin mukaan Ivy Bridgellä ja Sandy Bridgellä ei ole juuri eroa välimuistien latensseissa, eikä päivittäminen muuta tätä tulosta. Käytämme kuitenkin tulevissa artikkeleissa SP4-versiota.

kommentti 1

KalikoJak

Toivottavasti julkaisevat myös ilman näytönohjainta olevan version kohtuullisen ajan kuluttua, toisin kuin edellisessä sukupolvessa.

Koska edelleen pienempi virrankulutus, lämpö ja hinta.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

Kommentoi artikkelia