Arvostelussa Microsoft Surface Laptop 3 (15”)

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

NäyttöMicrosoft Surface Laptop 3:n näyttö on ehdottomasti huipputasolla. Kokoa sillä on 15 tuumaa ja tarkkuus on 2496 x 1664 pikseliä. Näytön reunat ovat kapeat, joka tekee kannettavasta erittäin tyylikkään näköisen myös edestä.

Näytön kuvasuhde on 3:2, joten näyttö sopii paremmin esimerkiksi kahden selaimen käyttämiseen vierekkäin. Videoita katsellessa tämä kuvasuhde tarkoittaa, että ylös ja alas jää mustat palkit. Näytön kirkkaus on hyvällä tasolla, mutta automaattinen kirkkaudensäätö toisinaan laittaa kirkkautta liian alas.

Näyttö tukee myös 10 pisteen monikosketusta sekä Surface-kynää. Kumpikaan näistä ei osoittautunut omalla kohdalla kovinkaan hyödylliseksi testijakson aikana, sillä näyttö ei saa käännettyä kokonaan ympäri eli tämä kannettava ei toimi tablettina. Surface-kynä ja kosketusnäyttö toki toimivat erittäin hyvin esimerkiksi Windows Inkin käyttämiseen, jossa voi piirtää ja tehdä muistiinpanoja kynän avulla.

Näytön yläreunasta löytyy myös Windows Hello -tuella varustettu HD-webkamera. Sisäänkirjautuminen kasvojentunnistuksella toimii erittäin nopeasti sekä luotettavasti. Käytännössä Laptop 3:n saa käyttöön vain muutamissa sekunneissa. Tunnistus ja käynnistys toimii vieläkin nopeammin, mikäli koneen käynnistää valmiustilasta. Kasvojentunnistuksella toimiva sisäänkirjautuminen on yksi laitteen parhaista puolista.

Kommentoi artikkelia