AMD Radeon HD 7970: matka Tahitiin

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: Battlefield 3Uuden tuotteen julkaisun aikaan synteettiset testit antavat kuvan siitä, millä tasolla ajurit ovat, sillä yleensä valmistajat ovat optimoineet ajurit parhaiten niille. Pelaajat eivät kuitenkaan pelaa synteettisiä testejä, joten käytännön pelinopeus on se tärkein seikka. AMD:n mukaan GCN-ajureissa on kuitenkin vielä paljon parantamista, joten odotamme mielenkiinnolla miten suorituskyky kehittyy ajurien kypsyessä. Aloitetaan kuitenkin testit Battlefield 3:n voimin, joka on tämän vuoden ehdottomasti vaikuttavimpia pelejä graafisella mittapuulla mitattuna:

Ultra-asetuksilla Radeon HD 7970 ohittaa Radeon HD 6970:n ja GTX 580:n, lähestyen GTX 590:n tasoa. Se tarjoaa myös pelattavan ruudunpäivityksen kolmen 1080p-näytön Eyefinityssä. GTX 580 ei voi kilpailla tällä saralla, sillä Nvidian Surround vaatii kaksi näytönohjainta tai kahden piirin GTX 590:n.

Lisätään seuraavaksi 4xAA-asetus:

Radeon HD 7970 ei toimi yhtä vakuuttavasti kuin kahden piirin kortit kun AA:ta lisätään, mutta se on edelleen hyvin suorituskykyinen 1080p-resoluutiolla. Eyefinityssä sen sijaan yksikään kortti ei jaksa tarjota sulavaa ruudunpäivitystä, ja GTX 590 ei suostunut toimimaan Surroundissa vakaasti.

Vaikuttaa siltä, että AMD:n AA-suorituskyky tässä pelissä tipahtaa edelleen enemmän kuin Nvidian, mikä saattaa johtua sen identtisenä pysyneestä 32 ROP-lukumäärästä, verrattuna Nvidian 48 ROP-yksikköön.

Kommentoi artikkelia