AMD Radeon HD 7970: matka Tahitiin

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Synteettiset testit ja tesselaatio

Jos 3DMark antaa yhtään osviittaa, Radeon HD 7970:llä on paljon potentiaalia. Se asettuu GeForce GTX 580:n ja tupla-GPU-korttien väliin. Kyynikoina emme kuitenkaan ota tätä tulosta lopullisena totuutena käytännön pelinopeuksista, mutta 3DMark on kuitenkin sovellus jolle molemmat valmistajat optimoivat ajurinsa äärimmäisen tarkkaan.

Jatketaan seuraavaksi synteettisellä Unigine Heaven -testillä. Ajamme testin kahteen kertaan ilman tesselaatiota ja sen kanssa (normal-asetuksella). Tämän pitäisi antaa hyvä kuva Tahitin tesselaatioparannuksista. Asetimme CCC:stä AMD:n mahdolliset ajurioptimoinnit pois testien ajaksi.7970 saa aikaan vakuuttavia tuloksia, mutta tesselaation tuoma suorituskyvyn tipahtaminen on korkeampi kuin muilla korteilla.Tesselaatio Batman: Arkham Cityssä antaa valita vain normal tai high -asetukset DX11 päällä. Ajoimme siis molemmat asetukset nähdäksemme niiden välisen eron. Ruudunpäivitystasot olivat kuitenkin niin lähellä toisiaan, ettei selvää voittajaa ollut tesselaation suhteen.H.A.W.X. 2 antaa kääntää tesselaation päälle tai pois, joten sen pitäisi olla helpompi testattava. Toisaalta se on TWIMTBP-peli, eli se on optimoitu pitkälti Nvidian GeForce-näytönohjaimille, mikä vaikeuttaa vertailua Nvidian ja AMD:n välillä.

Voimme kuitenkin vetää johtopäätöksiä siitä, miten paljon suorituskyky tipahtaa tesselaatioasetus päällä vs. pois päältä.Radeon HD 7970 toimii selvästi paremmin kuin Radeon HD 6970, ja on suurin piirtein tasoissa GeForce GTX 580:n kanssa.

Kommentoi artikkelia