Aika päivittää: vertailussa 10 SSD-asemaa 240 - 256 gigatavun kapasiteetilla

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

SanDisk Extreme

SanDisk eroaa muista SSD-valmistajilta sen osalta, että se itse asiassa valmistaa osan asemissa käytetyistä komponenteista. Yhtiö on parhaiten tunnettu muistikorttien valmistajana ja se omistaa Toshiban kanssa Flash Forward Ltd. -nimisen yhtiön, joka TrendFocus-yhtiön raportin mukaan valmisti kolmasosan koko maailman NAND-muisteista vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä. SanDiskillä ei silti ole omaa ohjainpiiriä, joten se vähemmän yllättäen turvautuu asemissaan SandFocen ohjaimiin.Extreme-sarja on selvästi suunnattu tehokäyttäjille, sillä sen muisteina toimii 24 nm Toggle-mode DDR-muisti. Sen perusteella Extreme-sarja kilpailee esimerkiksi Patriotin Wildfire-asemien, OCZ:n Vertex 3 Max IOPS -asemien ja Transcendin SSD720 -asemien kanssa.

SanDisk lupaa asemalle kolmen vuoden takuun. Paketista ei aseman lisäksi löydy muuta kuin asennusohjeet ja takuukuitti.Suorituskyky on juuri sellainen, kuin toisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvalta asemalta voisi odottaakin. Peräkkäiset luku- ja kirjoitusnopeudet yltävät enimmillään noin 500 megatavuun sekunnissa ja pakkautumattoman datan (sekä satunnaisten että peräkkäisten operaatioiden tapauksessa) siirtonopeus yltää 200 megatavuun sekunnissa.

kommentti 1

hannibal_pjv

Näissä artikkeleissa olisi hyvä tehdä pikainen tarkistus myös suomen hintojen mukaan, vaikka muuten käännösartikkeli olisikin. Eli taulukkoon mukaan myös Suomen hinnat, niin näitä voi täällä oikeasti hyödyntää.

Kommentoi artikkelia