Aika päivittää: vertailussa 10 SSD-asemaa 240 - 256 gigatavun kapasiteetilla

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Monster Daytona

Monster on tunnettu lähinnä audiokaapeleistaan, mutta se on äskettäin ryhtynyt valmistamaan myös SSD-asemia yhteistyössä SandForcen kanssa. Kuten monet muutkin valmistajat, Monster tarjoaa kaksi eri mallia: Le Mans ja Daytona. Ensimmäinen asemista on suunnattu enemmän tehokäyttäjille ja siinä käytetään Toggle-mode NAND-siruja Toshibalta. Nopeampi muisti näkyy luonnollisesti myös hintalapussa. Daytona puolestaan on suunnattu halvempaa hintaluokkaan ja sen muistista kerrotaan vain malli "NQCASYNC".Kun 240 gigatavun Daytona-asema avataan, sen sisältä paljastuu kuitenkin Toshiban muistipiirejä. Monsterin mukaan kyseessä ovat "vanhemmat Toggle-mode NAND-muistit", joiden liitännän nopeus on 40 megatavua sekunnissa. Vaikka nopeus on paperilla pienempi kuin 50 megatavuun sekunnissa yltävällä ONFi-yhteensopivalla asynkronisella NAND-muistilla, todellisista nopeuksista on hankala sanoa vielä mitään, kun kyseessä on kaksi eri liitäntää. Ei siis voida suoraan olettaa, että Daytona olisi hitaampi kuin esimerkiksi Transcendin SSD320.

Monsterin aseman mukana ei toimiteta mitään muita tarvikkeita, mutta sille luvataan kolmen vuoden takuu.Daytonan testitulosten perusteella aseman on hieman nopeampi kuin vastaavaan SandForce-ohjaimeen perustuvat ONFi-yhteensopivaan muistiin perustuvat kilpailijat.

Kohtasimme kuitenkin mielenkiintoisen ongelman testien aikana. Jostain syystä 4 KB satunnaiskirjoitusten nopeus ei muuttunut riippuen siitä, millaista dataa asemalle tarjottiin. Ensimmäisen testaamamme yksilön ohjelmistoversio oli 5.0.2, mutta kun se ei suostunut päivittymään, Monster lähetti uuden testikappaleen, joka oli varustettu ohjelmistoversiolla 5.0.5. Päivitetty ohjelmisto korjasi ongelmat, mutta ei ole täysin selvää oliko kyseessä viallinen asema vai ongelmat ohjelmistossa. Tällä hetkellä Monsterin sivuilla on ladattavissa vain 5.0.2-versio, mutta uudemman ohjelmiston kerrotaan tulevan ladattavaksi pian.

kommentti 1

hannibal_pjv

Näissä artikkeleissa olisi hyvä tehdä pikainen tarkistus myös suomen hintojen mukaan, vaikka muuten käännösartikkeli olisikin. Eli taulukkoon mukaan myös Suomen hinnat, niin näitä voi täällä oikeasti hyödyntää.

Kommentoi artikkelia