Adobe CS5 suorituskyky: 64-bittinen, säikeistetty ja CUDA-kiihdytetty

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Premiere Pro CS4


Halusimme hyödyntää tässä testissä mahdollisimman paljon Chris Angelinin ”Pystyykö PC:si käyttämään 24 prosessoria?” –artikkelissa aiemmin saamia tuloksia, joten samojen After Effects työtiedostojen lisäksi päätimme käyttää samoja testejä Premiere Pro:n tapauksessa. Osa työstä koostui tehtävästä, jossa oletusarvoisesti 23,976 FPS nopeuden Blu-ray-video nopeutettiin 59,94 FPS tasolle. Kuten Chris teki aiemmin, mekin tallensimme renderöintiajan ja tiedoston exporttaukseen Premieren Adobe Media Encoder –ohjelmalla (AME) kuluneen ajan jotta saisimme hyvän kokonaiskuvan videotyöskentelyn kokonaisprosessista. Testimme toistaa Chrisin aiemman kokoonpanon yhdessä kohdassa (980X 12 säikeellä ja HT päällä) ja tulokset ovat 20 sekunnin tarkkuudella samat, mikä kertoo meille, että testimme ovat oikeilla raiteilla.





Työasemakokoonpanossa Chris ei havainnut juurikaan parannusta kun siirryttiin i7-prosessorista Xeon-sarjaan. Meillä on käytössämme pelkkä i7 ja mahdollisuus säätää käytettävien ytimien lukumäärä. Tällä kokoonpanolla ytimien lisäämisen vaikutukset ovat huomattavasti selvempiä ja palkitsevampia. Tässäkään tapauksessa ero neljästä ytimestä kuuteen siirryttäessä ei ole niin suuri kuin siirryttäessä kahdesta neljään, mutta suuremmasta määrästä ytimiä on selvästi hyötyä. Sen lisäksi Hyper-Threadingilla saavutetaan 10 – 20 prosentin tehonlisäys, jota olemme koko ajan odottaneet. On siis selvää, että kuuden ytimen Intel-prosessori on Premiere CS4:n tapauksessa paras ratkaisu.



Toisin kuin kaksi muuta testattua Creative Suiten ohjelmaa, Premiere Pro osaa käyttää kaikkia tarjolla olevia ytimiä ja lisäksi virtuaalisia ytimiä erittäin tehokkaasti. Prosessorin kuormituksessa ei ole nähtävissä juurikaan ylimääräistä varaa ennen 12 säikeen käyttöä.

Kommentoi artikkelia