VelociRaptorin paluu: 6Gb/s, 600GB, ja 10000 RPM

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: Virrankulutus ja Energiatehokkuus


Virankulutus idlenä on erittäin matala. 4,1W häviää ainoastaa 3,5" kiintolevyille jotka on erityisesti tehty vähäiseen virrankulutukseen. Enemmistö suorituskykyisistä kovalevyistä vaatii yli 5W toimiakseen.

150 MB/s huippunopeuteen nähden VelociRaptor pysyy vähävirtaisena. 6,0W on lähellä 5,4W matalinta mittausta jonka teimme WD Caviar Greenillä. Pidä kuitenkin mielessä, että WD10EADS tarjoaa huomattavasti matalampaa suorituskykyä.Full HD videotoistossa uusi VelociRaptor on paras luokassaan.Huolimatta WD6000 korkeista suorituskykyluvuista, huomasimme virrankulutuksen työasema I/O -testissä pysyvän suhteellisen matalana. Monet 3,5" suorituskykyiset kovalevyt vaativat melkein kaksi kertaa enemmän virtaa.WDn massiivinen tehonlisäys jatkuvassa lukunopeudessa per watti ei yllätä. WD6000 on huomattavasti nopeampi kuin muut levyt ja vaatii vähemmän virtaa toimiakseen. Energiatehokkuus on huippuluokkaa.WD6000n etu kasvaa vielä suuremmaksi työasema I/O -testissä. Koska suorituskyky kasvoi vain hieman, sillä luku/kirjoituspäitä ei voi kiihdyttää loputtomiin, tehokkuudessa nähdään vain pieni kasvu.

Suurin osa uusista flash SSD-levyistä tarjoaa huomattavasti parempaa virrankulutusta suorituskyvyssä ja I/O:ssa, normaalisti yltäen yli 200 MB/s kolmanneksen virrankulutuksella. Tehokkuus on vielä selvempää joillain SSD-levyillä korkean I/O-toiminnan aikana, milloin SSD-levyt voivat päihittää kovalevyt jopa 20x riippuen kuormituksesta. Kuitenkin SSD-levyt WDn VelociRaptorin kapasiteettiluokassa ovat käytännössä aivan liian kalliita.

Kommentoi artikkelia