VelociRaptorin paluu: 6Gb/s, 600GB, ja 10000 RPM

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

LoppuyhteenvetoWestern Digitalin 600GB VelociRaptor saapuu viimein kaksi vuotta 300GB edeltäjänsä jälkeen, eikä uusi tuote petä odotuksia. Jälleen kerran, Raptorin nimeä kantava kiintolevy ottaa nopeimman saatavilla olevan työpöytäkiintolevyn valtikan. Pientä lisättävää on kuitenkin WD6000HLHX:stä, sillä suorituskyky pelkästään ei pitäisi olla ainoa tekijä ostopäätöstä tehtäessä.VelociRaptor vs. Flash SSD

Ensinnäkin meidän täytyy erottaa tämä levy uusimmista SSD-levyistä jotka tarjoavat ennennäkemätöntä suorituskykyä. Ennen pitkää sinun on valittava SSD-levy jos haluat maksimaalista suorituskykyä. Silti on tärkeää myös katsoa kustannuksia ja kapasiteettiä.

Edes muutaman vuoden kuluttua ei liene mahdollista vaihtaa korkea-kapasiteettistä magneettista varastoratkaisua NAND-flashilla. Muistien saatavuus ja kokonaishinnan ongelmat eivät tule ratkeamaan nopeasti. Tarjolla on 256GB SSD-levyjä 275€ ja 400€ välimaastossa, mikä on edelleen turhan paljon. Voit hankkia edullisemman SSDn 150€ tai halvemmalla, mutta tilaa saat vain 30GB ja 60GB välimaastosta, monesti suorituskyvyllä jonka normaali kovalevy voi päihittää. Kevään SSD-koosteemme valottaa asiaa enemmän.

Tasapainoinen tallennusratkaisu harrastajille

WDn 600GB VelociRaptor sulkee aukon tehokkaiden flash-SSD-levyjen ja korkeakapasiteettisten 3,5" kiintolevyjen välillä. WD6000HLHX tarjoaa huomattavasti kehttyneemmän low-level suorituskyvyn ja dominoi jokaista testiä, mukaanlukien PCMark Vanage, todistaen että suorituskykyparannukset ovat edelleen mahdollisia. Nämä tulokset tulevat vähentyneen virrankulutuksen saattelemina. SATA 6Gb/s -liitännällä on ehkä hyvä kehuskella, mutta käytännössä suorituskyky pysyy SATA 3Gb/s rajoissa.

Voisin varovaisesti arvata, että tämä saattaisi olla viimeinen VelociRaptor-sukupolvi joka perustuu nykyiseen suunnitteluun, sillä aukko tehokkuuden ja korkean kapasiteetin välillä on laajentumassa. Uusi VelociRaptor on houkutteleva vaihtoehto niin kauan kuin WD pitää sen hinnan kohtuullisena.

Päivitys: 450GB VelociRaptor hinta on tällä hetkellä noin 260€, kun taas 600GB malli maksaa 300€. Molemmat hinnat ovat kohtuullisen korkeita jos vertaa niitä 170€ 2TB Caviar Blackiin.

Kommentoi artikkelia