Tom's Hardwaren CPU-arkkitehtuurivertailu: 15 prosessoria, yksi ydin ja 3 GHz

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testitulokset: Ääni- ja videotestit

Sekä AMD että Intel onnistuvat peräkkäisissä tuotesukupolvissa vähentämään prosessointiaikaa yhtä säiettä käyttäville äänikonversiosovelluksille. Tässäkin tehtävässä nähdään isojen ja älykkäiden välimuistien hyöty ja tulosten perusteella on selvää, että Intelin Core-prosessorit päihittävät AMD:n tarjonnan, joka puolestaan on huomattavasti halvempi.iTunes- ja LAME-testien tulokset ovat odotetusti samankaltaisia, sillä molemmat käyttävät vain yhtä säiettä. Jos enkoodaat paljon musiikkia ja käytössäsi on vielä Pentium 4, päivittämisen aika alkaa olla käsillä.AMD:n ja Intelin välinen ero suorituskyvyssä on kasvanut ajan myötä. Intel on tuonut parannuksia ja uusia ominaisuuksia uusiin tuotesukupolviinsa, kun taas AMD:n muutokset ovat jakautuneet pidemmälle aikavälille.
Pentium 4 tarjoaa taas pohjanoteerauksen verrattuna kaikkiin muihin. Ehkä joku Atom-malli olisi ollut parempi vertailukohta?Tulokset vaihtuvat, mutta MainConcept-testin järjestys on hyvin samanlainen kuin Handbraken tapauksessa.

Kannattaa ottaa huomioon, että nämä taulukot esittävät yhdellä prosessoriytimellä saatavia tuloksia ja videosovellukset skaalautuvat perinteisesti hyvin useammalle ytimelle. Testin tarkoituksena on kuitenkin vertailla arkkitehtuurien eroavaisuuksia ja rinnakkaisuuden hyödyntäminen vaikuttaisi tuloksiin merkittävästi.

kommentti 1

Anonymous UserKommentoi artikkelia