Tom's Hardwaren CPU-arkkitehtuurivertailu: 15 prosessoria, yksi ydin ja 3 GHz

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Testitulokset: Ammattilaisten sovellukset

Ammattikäytössä olevien grafiikkaa renderöivien sovellusten suorituskyky riippuu paljolti käytettävissä olevien ytimien määrästä, eli yhdellä ytimellä saadut tulokset ovat ehkä kaikkein keinotekoisin testiympäristö ottaen huomioon nykypäivän pääosin useamman ytimen sisältävät prosessorit. Jos testi ajettaisiin käyttäen kaikkia mahdollisia ytimiä, tulokset näyttäisivät luultavasti hyvin erilaisilta.

Tässäkin testissä Intelin uusimmat tuotokset tarjoavat parhaan suorituskyvyn kellojaksoa kohti. Silti kuusiytiminen AMD-prosessori verrattuna samanhintaiseen kaksi- tai neliytimiseen Intel-prosessoriin saattaisi antaa taas erilaisen tuloksen. Näissä testeissä siirrytäänkin kokeelliselle alueelle, jossa testataan pelkästään yhden ytimen suorituskykyä kellojaksolla.

Photoshop on yksi sovelluksista, joissa Intelin x86-arkkitehtuuri ei pelkästään tarjoa parhaita tuloksia vaan se on huomattavasti AMD:tä nopeampi. Ei ole erityisen hankala ennustaa mitä tapahtuisi kun käyttöön otettaisiin useampia ytimiä. Silti kaikissa hintaluokissa samalla rahalla saadaan käyttöön useampia AMD:n ytimiä.Samat eroavaisuudet näkyvät Adoben Premiere-videoeditorissa. Tulosten perusteella voidaan sanoa, että AMD:n vanhat Athlon 64 X2 -mallit tai Intelin NetBurst-arkkitehtuuri eivät ole soveliaita tähän tarkoitukseen.AMD:n ytimet pärjäävät huomattavasti paremmin Blenderissä, joka myös on kuvarenderöintisovellus. Silti Sandy Bridge -arkkitehtuuri tuntuu tehokkaimmalta valinnalta.

kommentti 1

Anonymous UserKommentoi artikkelia