Testissä Microsoft Surface Pro: Tuhannen euron steroiditabletti

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 4 kommenttia

Yhteenveto


Mitä tulee Windows 8 -tableteihin, Surface Pro on ehdottomasti valioluokan yksilö. Laitteen viimeistely, materiaalivalinnat ja suorituskyky on erittäin hyvällä tasolla. Laadukkailla lisälaitteilla varustettua tablettia on mukava käyttää, vaikka se kokonsa ja painonsa takia ei sovellu yhdelle kädelle.

Tuntuu, että Windows 8 pitää Surfacesta enemmän kuin kilpailevista tableteista. Microsoft on onnistunut optimoinnissa ja tietää kuinka mielitellä omaa käyttöjärjestelmäänsä. Nikottelua ei tapahdu.

Kilpailevaan Samsungin Smart PC Pro -tablettiin verrattuna Surface Pro on kuin eri planeetalta. Vaikka rauta on pitkälti samaa tai samankaltaista, vievät pienet yksityiskohdat päätöksen helposti Surfacen suuntaan. Ainoa harmitus on Surface Prosta puuttuva SIM-paikka, joka löytyy kilpailijasta.Ennen kuin kokeilin Surface Prota, epäilin ettei Core i5 -suorittimella varustetulle Windows 8 -tabletille olisi paikkaa sen enempää kuin Atom-suorittimella varustetullekaan. Epäilin, että on järkevämpää ostaa Ultrabook, vaikka siitä ei saisi tablettia tekemälläkään tai siinä ei olisi kosketusnäyttöä.

Ennemmin kantaisin mukanani Nexus 7:n tai iPad minin kaltaista tablettia Ultrabookin kaverina. Esimerkiksi mainitun Smart PC Pron tapauksessa se voisi olla jopa kustannustehokkaampaa. Puolentoista tonnin telakoitavan Smart PC Pro -tabletin sijaan voisi sijoittaa tonnin Ultrabookiin ja loput tablettiin.

Surface Pro maksaa 900 eurosta (64GB) tuhanteen (128GB), jonka lisäksi pitää sijoittaa noin sata euroa Type Coveriin tai Touch Coveriin, joten halpa ei ole sekään. Tätä laitetta voisin kuitenkin harkita matkakaveriksi Ultrabookin tilalta.

Valitettavasti akku ei kestä niin kauan kuin toivoisi ja SIM-korttipaikan puute on mobiiliin käyttöön suunnatussa laitteessa lähes anteeksiantamatonta.

Plussaa:
+Materiaalit
+Viimeistely ja yksityiskohdat
+Suorituskyky
+Touch Cover

Miinusta:
-Akkukesto
-SIM-paikan puute
-Paino ja koko

kommenttia 4

Moilane

"Suorituskyky ja akku"
Tuosta jäi ilmeisesti se akkuosio pois.

Siggy

Originally posted by Moilane:
"Suorituskyky ja akku"
Tuosta jäi ilmeisesti se akkuosio pois.
Pitää osaksi paikkansa, kuvatagi oli auki, joka pudotti osan tekstistä pois. Korjattu ja lisätty tekstiä.

Matti Vähäkainu
Staff member

WereCatf

Quote:
Suoritin on Intel Core i5-3317U, jonka neljä ydintä
Kaksi ydintä. Säikeet ja ytimet eivät ole sama asia.

Siggy

Originally posted by WereCatf:
Quote:
Suoritin on Intel Core i5-3317U, jonka neljä ydintä
Kaksi ydintä. Säikeet ja ytimet eivät ole sama asia.
Juu, tuplaydin on tosiaan kyseessä.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia