Testissä Microsoft Surface Pro: Tuhannen euron steroiditabletti

Artikkelin kirjoittaja: Matti Robinson | 4 kommenttia

Tekniikka


Teknisesti Surface Pro on tablet-kategoriassa hyvin varusteltu. 10,6-tuumainen näyttö on resoluutioltaan 1920 x 1080 eli Full HD, joka on huomattavasti parempi kuin Surface RT:ssä (1366 x 768). Full HD -resoluution näyttöjä löytyy toki kilpailijoiden Windows 8 -tableteistakin, kuten esimerkiksi Samsungilta.Näyttö ei pärjää Nexus 10:n ja Retina-näytöllä varustetun iPadin resoluutioille, mutta on varsin riittävä kymmenen tuuman tablettiin ja Full HD -resoluutio soveltuu hyvin Windows 8:n käyttämiseen.

Laitteesta löytyy joko 64 tai 128 gigatavua SSD-tallennustilaa (vapaana noin 40 gigatavua vähemmän), neljä gigatavua RAM-muistia ja Intel HD Graphics 4000 -näytönohjain. Suoritin on Intel Core i5-3317U, jonka neljä ydintä kellottavat 1,7 gigahertsiä.Luonnollisesti laite tukee Bluetoothia ja WLAN-yhteyksiä, siinä on yksi täysikokoinen USB-paikka, Mini DisplayPort -liitin, kuulokeliitin sekä microSD-muistikorttipaikka. Laitteen kyljistä löytyy lisäksi äänenvoimakkuuden säätimet, virtanäppäin sekä lataus- ja telakkaliittimet. Valitettavin puute on SIM-korttipaikan puuttuminen.

Laitteesta löytyy kaksi kameraa, joiden käyttötarkoituksiin soisi kuuluvan ainoastaan videopuhelut. Laitteella koti- tai keikkavideoiden kuvaaminen ei ole viisasta. Ei ergonomisista eikä kameran laadullisista syistä. Skype on integroitu Microsoft-omisteisena sovelluksena hyvin Windows 8:aan, joten varsinkin etukameran olemassaolo on hyvä asia. Molemmat kamerat ovat 1,2 megapikselisiä ja tallentavat 720p-teräväpiirtovideota.

Laitteessa on 42 wattitunnin akku.

kommenttia 4

Moilane

"Suorituskyky ja akku"
Tuosta jäi ilmeisesti se akkuosio pois.

Siggy

Originally posted by Moilane:
"Suorituskyky ja akku"
Tuosta jäi ilmeisesti se akkuosio pois.
Pitää osaksi paikkansa, kuvatagi oli auki, joka pudotti osan tekstistä pois. Korjattu ja lisätty tekstiä.

Matti Vähäkainu
Staff member

WereCatf

Quote:
Suoritin on Intel Core i5-3317U, jonka neljä ydintä
Kaksi ydintä. Säikeet ja ytimet eivät ole sama asia.

Siggy

Originally posted by WereCatf:
Quote:
Suoritin on Intel Core i5-3317U, jonka neljä ydintä
Kaksi ydintä. Säikeet ja ytimet eivät ole sama asia.
Juu, tuplaydin on tosiaan kyseessä.

Matti Vähäkainu
Staff member

Kommentoi artikkelia