Testissä ASUS Zenbook Prime UX32VD – Ultrabook Nvidian näytönohjaimella

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

LoppuyhteenvetoAsus Zenbook Prime UX32VD on monella tapaa erinomainen kannettava. Sen näyttö on tällä hetkellä 13” kokoluokassa vertaansa vailla, ja näillä näkymin vain Applen huhuttu 13” retinamalli on haastamassa sitä. Näytön lisäksi Asuksen kannettavan vahvuutena on Nvidian erillisnäytönohjain, joka riittää jo useimmille peleille jos kuvanlaatuasetuksista on valmis karsimaan.

Vaikka moni asia onkin toteutettu oikein Asuksen kannettavassa, riittää siinä vielä hiomistakin. Erityisesti tasohiiren toiminta oletusasetuksilla jätti toivomisen varaa, sillä sen luotettava toiminta pitäisi kuitenkin olla kannettavan perusasioita. 1080p-näyttö ei myöskään ole pelkkää juhlaa, sillä kaikki sovellukset eivät skaalaudu oikein, vaan teksti voi jäädä turhankin pieneksi. Tämä on enemmän Windowsin ongelma kuin Asuksen, ja Windows 8:n tulon pitäisi auttaa myös PC-puolen valmistajia nostamaan näyttöjensä resoluutiota ongelmitta. Lisätoiveena Haswell-sukupolvelle olisi myös Thunderbolt-liitäntä ja tuki korken resoluution DisplayPort-näytöille.

Asuksen valitsemassa mekaanisen kiintolevyn ja SSD:n yhdistelmässä on tallennusratkaisuna omat hyvät ja huonot puolensa. Kun tarvittava tieto ei löydy SSD-välimuistilta, jää 5400 RPM:n kiintolevy auttamatta tuskastuttavan hitaaksi. Toistaalta 500 Gt kiintolevy mahdollistaa selvästi enemmän tilaa kuin UX31A:n klaustrofobisen pieni 128 Gt SSD. Erityisesti pelikannettavassa suuri tallennustila on ehdottomasti plussaa. Lisäksi UX32VD mahdollistaa kiintolevyn vaihtamisen uuteen, joten Asuksen toteutuksesta ei voi juurikaan antaa moitteita.Ei ole huonoja tuotteita, on vain huonoja hintoja. Asus UX32VD on jo osoittautunut laadukkaaksi, mutta onko se pilattu huonolla hinnalla? Onneksi Asus ei ole sortunut pyytämään UX32VD:stä mahdottomia. Testattavana ollut Core i7 –suorittimella varustettu versio irtoaa kaupasta 1099€ hintaan, ja tarjolla on myös 999€ Core i5 –malli. Asuksen mukaan Zenbook Primeä tulee markkinoille kolmella eri värivaihtoehdolla, mutta toistaiseksi uutta sukupolvea näyttäisi saavan vain metallinharmaana.

Ottaen huomioon kannettavan tarjoama vertaansa vailla oleva näyttö sekä ultrabook-kategoriassa poikkeuksellinen komponenttien päivitettävyys ja erillinen näytönohjain, on Asus luonut Zenbook Prime UX32VD:stä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka kaipaavat kannettavaltaan joustavuutta ja suorituskykyä. Kyseessä on epäilemättä 2. sukupolven ultrabookien parhaimmistoa.

kommenttia 3

hannibal_pjv

No mutta! Tämähän on erinomainen ultrabookiksi...
Tekisivät tästä vielä snadisti isomman sellaisen 1.6 -1.8 kiloisen ja laittaisivat kunnon akun ja vähän hiljaisemman tuulettimen, niin eipä voisi paljon muuta toivoa. (No ehkä pikkaisen lisää tuota GPU nopeutta...)

Yuhaka

Miten tuo kovalevyn vaihtaminen noin käytännössä kun siellä on se pikkunen sd kaverina. Jos noin yleisesti nakkaa jonku helekutin noppeen ison sd:n tilalle niin saako sen pienen sd kovon tuolta nätisti vekeen ilman että tarvii miettiä että pelaako pelkästään isommalla sd:llä?

Toinen juttu mikä kävi mielessä on että kun joissain testeissä tuota on lämpenemisestä haukuttu kovastikin. Voisko tuota lämpöongelmaa jotenkin helpottaa?

Yuhaka

Itse itselleni vastaten, kun tuli kone ostettua. Eli SSD:n vaihto onnistuu nätisti. esim samsung 830 128gt menee suoriltaan slottiin kun 7mm paksu on.. yli 7mm levyjä joutuu modaamaan. Vaihdoin SSD:n tuon 500gt levyn tilalle, asensin usbitikulta home premiumin puhtaana läppärin omalla cd keyllä sekä latasin ja asensin asuksen sivuilt n gigan verran ajureita ja vola :) Tuota 32gt SSD levyähän wintöötti ei näe. Mutta pitää kikkailla se vielä jollain ilmeellä esille tuonne niin saa vähän lisästoragea.

Lämpöongelmia ei ainakaan vielä cleanilla installilla ole ollut. Alkuperäisellä kovolla tuntu tuuletin huutavan enemmän.

Kommentoi artikkelia